Категория
Беларуская мова, опубликовано 07.06.2020 02:14

Алесь Жук названне твора "Стары бабёр" ( Урывак з аповесці "Паляванне на Апошняга Жураўля"). Якая тэма твора, мастацкая ідэя ( асноўная думка) утрымлівае твор?

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
Залатыя рукi,мяккi характар,хвост цягнiка,цеплыя словы-словы ужыты у пераносным значэннi .
Цеплыя словы матлi так грэюць сэрца .
У мяне мяккi характар.
У майго дзядулi залатыя рукi.
Я спазнiуся i убачыу толька хвост цягнiка.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Сёлета амаль кожны дзень ішлі дажджы. Тата не ведаў як пачынаць работу. Трэба ж было новы дом будаваць, а тут гэта бяда."Нічога,-у адзін з такіх дзен пачаў ен,- калі-небудзь да закончыцца".Але радасці мне гэта б не прынесла. Ну закончыцца, што з таго? Вады на двары будзе-не пройдзешь.Трэба дажыдацца пакуль добра сонейка прыгрэе.Ажно сумна ад такога лета.Ні сонейка, ні на двары пабегаць-адна забота:выйшаў,паглядзеў, ідзе той дождж ці не, і зноў да хаты.
Ответ
Ответ оставил: Гость

на світанку я вийду із хати, коли цвітом завіє сади. на подвір’ї оцім батько й мати в споришах залишили сліди. батько і матуся – найрідніші люди, скільки нелегких було пройдено доріг. та зі мною завжди, гріє мої груди грудочка з подвір’я, ніби оберіг. вже відчинені навстіж ворота, крізь літа, ніби рана в душі. і навічно осіла скорбота, хоч життя в світлу далеч спішить. йшов до вас я, тату, завжди на пораду – мріяв, як в дитинстві, сходити на вас. зойкнув одиноко ґанок біля хати, і навіки вічні вогник в ній загас. білим коливом зірка вечірня, заростають стежки до воріт. ви, матусю, своїм серцем щирим зігрівали мені цілий світ прилетів до хати голуб воркувати, покружляв над нею, й полетів в світи. хмільно на подвір’ї пахне рута-м’ята – розіслалась пишно, що не обійти зажурилися верби в долині, ластівки залишили цей двір, голоси ваші чую донині, в яблунях шелестять до цих пір. батько і матуся – найрідніші люди, скільки нелегких було пройдено доріг. та зі мною завжди гріє мої груди грудочка з подвір’я, ніби оберіг

Ответ
Ответ оставил: Гость

e=(3/2)*k*t

если я не ошибаюсь, то для нормальных уловий t=20*c=> t=293k

k=1.38*10^(-23)дж

перемножаем и получаем

e=606.5*10^(-23) - кинетическая энергия 1 молекулы газа, чтобы узнать общую кинетическую энергию умножь на кколичество молекул

кстати, если при нормальных условиях t=0*c то 

e=565.1*10^(-23)дж


Другие вопросы по беларуской мове

Вопрос
Беларуская мова, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 2 на вопрос по беларуской мове: Алесь Жук названне твора "Стары бабёр" ( Урывак з аповесці "Паляванне на Апошняга Жураўля"). Якая тэма твора, мастацкая ідэя ( асноўная думка) утрымлівае твор?... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube