Категория
Биология, опубликовано 05.03.2019 13:10

Написать сочинение на тему "один день из жизни цветка"

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
Итак . проснувшись , мне даже ненадо идти умыватся : "подумал про  себя цветок ( название выберешь ) . я и так весь в росе . " заметя большие лужи недалеко от себя , в завязь к цветку залезла мысыль : " а что , сели ночью была сильная буря " . цветок встрепенулся , и стал дальше думать .    подходил уже вечер . цветок решил , что он не будет спать всю ночь ю да бы узнать , что происходило ночью .
Ответ
Ответ оставил: Гость
Нужно чтобы было хорошее освещение и хорошая почва и поливать надо растение

Ответ
Ответ оставил: Гость
Більшість тварин має порожнину тіла - простір, заповнений речовиною, в якому розташовані внутрішні органи.
     Які саме системи органів забезпечують основні процеси життєдіяльності тварин?

     Рух забезпечує опорно-рухова система. Її складають скелет і мускулатура. Скелет може бути зовнішнім (це кутикула комах і раків, чере¬пашка молюсків) або внутрішнім (у птахів, ссавців та ін.). Він виконує захисну функцію, підтримує у певному положенні внутрішні органи, до нього приєднуються м’язи. Скорочення м’язів забезпечують різноманітні рухи тварин: біг, стрибки, плавання, політ.
     Обмін речовин - це сукупність процесів надходження речовин до організму, їхнього перетворення в ньому, а також виведення назовні продуктів обміну.

     Одну з найважливіших функцій організму - обмін речовин - забезпечує живлення.
     Тваринам притаманні різні способи живлення: серед них є хижаки, рослиноїдні, всеїдні, кровосисні, паразитичні та інші види. Живляться тварини за допомогою травної системи. Органи, що входять до її складу, забезпечують надходження, оброблення, перетравлювання їжі та всисання поживних речовин. У ссавців це: ротова порожнина, стравохід, шлунок і кишечник, а також травні залози (слинні, печінка, підшлункова та ін.). Травної системи не мають деякі паразитичні тварини, наприклад стьожкові черви. Поживні речовини з організму хазяїна вони отримують через покриви. У деяких тварин (наприклад, павуків) травлення позакишкове. Разом з отрутою, що паралізує жертву, вони вводять в її тіло травні соки. Потім висмоктують уже перетравлений рідкий вміст здобичі.

     Виділення - це очищення організму від кінцевих, здебільшого шкідливих, продуктів обміну, що утворилися в процесі життєдіяльності. У такий спосіб організми підтримують відносну сталість свого внутрішнього середовища, без чого вони не можуть нормально існувати. У ссавців до органів виділення належать нирки і шкіра, у безхребетних тварин - спеціальні видільні трубки.

     Газообмін у тварин забезпечують органи дихання, що утворюють дихальну систему. Як ви пригадуєте, процес дихання полягає в тому, що кисень надходить в організм, а вуглекислий газ з нього виводиться. В організмі кисень розщеплює органічні сполуки. Завдяки цьому звільняється енергія, потрібна для забезпечення процесів життєдіяльності організмів.
     Будова органів дихання залежить від середовища мешкання тварини. Багато мешканців водойм дихають киснем, розчиненим у воді. Для цього вони мають зябра. Деякі дрібні водяні тварини здатні здійснювати газообмін через тонкі покриви тіла. У мешканців суходолу органи дихання - легені (у хребетних тварин) і трахеї (у комах) - дають змогу ефективно використовувати кисень атмосферного повітря.
     Атмосферним повітрям дихають і ті водяні тварини, предки яких колись мешкали на суходолі (кити, дельфіни). Вони успадкували від них органи, завдяки яким можуть дихати лише атмосферним повітрям. Тому вимушені періодично підпливати до поверхні води, захоплюючи повітря.

     Кровообіг забезпечує кровоносна система. Вона призначена для транспорту різних речовин, зокрема газів і поживних речовин, а також для захисту організму від паразитів і шкідливих речовин. У більшості тварин є спеціальний м’язовий пульсуючий орган - серце, що забезпечує рух крові по судинах: артеріях, венах і капілярах.

     Нервову регуляцію життєвих функцій організму тварин забезпечує нервова система. Завдяки їй організми здатні швидко реагувати на подразники зовнішнього середовища. До складу нервової системи більшості тварин входить головний мозок.
     Мозок - це головний центр нервової системи, який не лише координує діяльність усіх органів, а й забезпечує складні форми поведінки.
     Чим складніша будова головного мозку, тим складніші форми поведінки притаманні тваринам.

     З нервовою системою тісно взаємодіють різноманітні органи чуттів тварин, здатні сприймати певні подразники. Це, зокрема, органи зору, нюху, слуху, хімічного відчуття тощо.

     Розмноження тварин забезпечує статева система. Вона включає статеві залози, які утворюють статеві клітини. Чоловічі статеві залози називають сім’яниками, а жіночі - яєчниками.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Поскольку на корневище обнаружили узлы, междоузлия, чешуевидные листья, придаточные корни, значит корневище - видоизмененный подземный побег (как и клубень)


Другие вопросы по биологии

Вопрос
Биология, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Биология, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 2 на вопрос по биологии: Написать сочинение на тему "один день из жизни цветка"... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube