Категория
Биология, опубликовано 09.01.2019 16:01

У людини рецесивний алель b зумовлює глухонімоту, домінантний алель В - нормальний слух. Від шлюбу глухонімої жінки і здорового чоловіка народилась глухоніма дитина. Визначте генотипи батьків!!!
Хто знає допоможіть будьлааска, благаю!!9 клас

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

мутационная мінливість пов'язана зі змінами генів. мутація - це помилка в спадковому матеріалі. в результаті мутацій можуть виникнути як корисні, так і шкідливі або байдужі зміни ознаки. комбинативная мінливість - теж успадковується, але пов'язана вона не з помилками, а з виникненням нових комбінацій хромосом в процесі статевого розмноження. структура генів при цьому не змінюється, а нові комбінації ознак з'являються і можуть фенотипически проявитися у потомства.

у господарстві при схрещуванні чорних особин великої рогатої худоби з червоними отримано 321 чорних і 312 червоних нащадків. визначте генотипи батьків, якщо відомо, що схрещування червоних особин між собою дає тільки червоних нащадків.

1) якщо схрещування червоних особин між собою дає тільки червоних нащадків, то отже вони гомозиготні за рецесивним гену: червоний колір - а;

2) при схрещуванні отримали співвідношення близьке до 1: 1, отже, це аналізує схрещування;

3) чорні особини мають генотип - аа, а червоні - аа.

які природа генних мутацій і механізм їх прояви?

1) генна мутація являє собою зміну нуклеотидної послідовності (делецию, вставку, заміну) будь-якого гена в днк;

2) транскрипція мутантного гена дає інформаційну (матричну) рнк, яка несе дану мутацію;

3) трансляція такої мутантною інформаційної (матричної) рнк призводить до появи зміненого білка, функціонально відрізняється від початкового.

в одному ланцюжку молекули днк є 31% аденілових залишків, 25% тімідінових залишків і 19% цітіділових залишків. розрахуйте, яке процентне співвідношення нуклеотидів в двухцепочечной днк.

1) в днк є цітіділовие, гуаніділовие, тімідіновие і аденілові залишки, відповідно, в даному колі молекули днк є 100 - (31 + 25 + 19) = 25% гуаніділових залишків;

2) відповідно до принципу компліментарності в двухцепочечной днк кількість тиміну одно количеста аденін, а кількість гуаніну дорівнює кількості цитозин, відповідно, в даній молекулі днк: аденінових і тімідінових нуклеотиду 31 + 25 = 56%, а кожного з них по 28%, а гуанілова і цітіділових 44%, кожного з них по 22%.

рецесивний ген дальтонізму знаходиться в х-хромосомі. батько дівчини страждає на дальтонізм, тоді як мати і все її предки розрізняють кольори нормально. дівчина виходить заміж за здорового юнака. що можна сказати про їх майбутніх синів і дочок?

1) дівчина одну свою х-хромосому успадкувала від батька, а іншу від матері, відповідно, вона є носієм гена дальтонізму;

2) все її дочки від шлюбу зі здоровим юнаком будуть розрізняти кольори нормально, але половина з них буде носіями гена дальтонізму;

3) половина синів від цього шлюбу буде мати нормальний зір, а половина - будуть дальтоніками.

норма реакції успадковується, а модифікації немає. як це пояснити?

норма реакції - це межі, в яких може змінюватися генотип організму. всередині цих меж гени обумовлюють різну ступінь фенотипического прояву ознаки. наприклад, генотипом зумовлені певні межі удійності корови. однак якщо її годувати погано, то і надої будуть маленькими. при хорошому годуванні надої помітно підвищаться, але не вийдуть за рамки, визначені генотипом. тому безглуздо брати зобов'язання отримати 7000 л від корови на рік, якщо більше 5000 л дана порода дати не може.

у чому полягає суть закону гомологічних рядів спадкової мінливості?

сенс цього закону полягає в прогнозі і наступному підтвердженні гіпотези про східних мутаційних процесах у близькоспоріднених рослинних і тваринних організмів.

знання закону дозволяє передбачати можливі варіанти спадкових змін у представників близьких видів і родів.

який закон менделя пояснює розбіжність хромосом до полюсів клітини випадковим чином в анафазе 1 мітозу?

ii закон менделя - незалежного успадкування ознак.

що таке поліплоїдія?

полиплоидия - спадкове збільшення гаплоидного числа хромосом. поліплоїдні вважаються клітини з числом хромосом, що відпові формулам зn, 4n, 6п і т.д. вони утворюються при порушенні мітотичного поділу під впливом зовнішніх фізичних і хімічних чинників.

черепахова забарвлення, тобто чергування чорних і жовтих плям, зустрічається тільки у кішок. чорний колір (в) - це домінантна ознака, рудий (в) - рецесивний. поясніть, чому не буває черепахових котів.

елементи відповіді:

1) ген зчеплений з підлогою і знаходиться в х-хромосомі;

2) чорна кішка має генотип хвхв, руда кішка - хвхв. черепахова забарвлення виникає у гетерозигот хвхв;

3) відповідно, кіт не може бути гетерозиготних, так як він має тільки одну х-хромосому, він може бути тільки чорним або тільки рудим.

чи дає модификационная мінливість вихідний матеріал для природного відбору?

ні, це не дає, успадковується тільки норма реакції, т. е. можливість змінюватися в певних умовах. модификационная мінливість зачіпає спадковий матеріал генотип а значить не передається у спадок. це зміни в фенотипі.

перехрест хроматид з подальшим обміном їх ділянками називається?

Ответ
Ответ оставил: Гость
Корисно, тому що ніяка зайва бактерія не зможе попасти в середину.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Наиболее интенсивным оно, как правило, бывает при температуре37 °C. но уже при температуре выше 40—42 °C оно прекращается.

Ответ
Ответ оставил: Гость
Привет меня вырвало в Москве в группе в на военку а ты не могу понять как это было бы и нет ничего более постоянного а ты где я тебе не


Другие вопросы по биологии

Вопрос
Биология, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Биология, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 3 на вопрос по биологии: У людини рецесивний алель b зумовлює глухонімоту, домінантний алель В - нормальний слух. Від шлюбу глухонімої жінки і здорового чоловіка народилась глухоніма дитина. Визначте генотипи батьків!!! Хто знає допоможіть будьлааска, благаю!!9 клас... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube