Категория
Биология, опубликовано 07.06.2020 04:07

МОЖНО НЕ ВСЕ ЗАДАЧИ НО ХОТЯ БЫ ИХ БОЛЬШУЮ ЧАСТЬ )
Розв`язування типових генетичних задач
1. Рецесивний ген d обумовлює схильність до цукрового діабету. Особиз генотипом dd хворіють на діабет. Чоловік хворий на діабет, його дружина –гетерозиготна за геном діабету. Визначте вірогідність того, що їхня дитина буде:
а) схильна до діабету;
б) буде хворіти діабетом;
в) буде здоровою.

2. Альбінізм і глухонімота визначаються рецесивним аутосомним геном.Здорова дівчина одружується зі здоровим чоловіком, мати якого була альбіносом ,а батько – глухонімим. Чи може від цього шлюбу народитися дитина –глухонімий альбінос?

3. Епілепсія – захворювання з аутосомно-рецесивним типом
успадкування. Яка ймовірність народження хворої дитини у сім`ї , в якій батьки –носії гена епілепсії?

4. Природжений вивих стегна – аутосомно-домінантне захворювання.Мати страждає природженим вивихом стегна, батько і його рідні – здорові.Визначте ймовірність народження в цій сім`ї хворої дитини.

5. Гіпоплазія емалі успадковується як зчеплена з Х-хромосомою
домінантна алель. У сім`ї, де обоє батьків страждали цією аномалією, народивсясин з нормальними зубами. Визначте вірогідність народження наступної дитини з нормальними зубами

6. Рецесивний ген гемофілії перебуває в Х-хромосомі. Батько дівчинихворіє на гемофілію, тоді як мати її здорова. Дівчина виходить заміж за здорового чоловіка. Що можна сказати про їхніх майбутніх дітей?

7. У батьків з II групою крові народився син з I групою крові й
гемофілією. Обоє батьків не страждають цією хворобою. Визначте генотипи всіхособин. Гемофілія успадковується як рецесивна зчеплена з Х-хромосомою ознака.

8. У людини дальтонізм обумовлений зчепленим з Х-хромосомою
рецесивним геном. Таласемія успадковується як аутосомна домінантна ознака гається у двох формах: у гомозигот важка, часто смертельна, угетерозигот – легка форма. Жінка з нормальним зором і легкою формою таласемії в шлюбі зі здоровим чоловіком ,але дальтоніком має сина дальтоніка з легкою формою таласемії. Визначіть вірогідність народження здорового сина

9. У людини рецесивний ген гемофілії й рецесивний ген дальтонізмулокалізовані в Х-хромосомі. Жінка, мати якої хворіла на дальтонізм, а батько нагемофілію, одружилася зі здоровим чоловіком. Яка ймовірність народження хворої на дальтонізм і гемофілію дитини від цього шлюбу?

10. Резус-позитивна жінка з ІІІ групою крові, батько якої мав резус-
негативну кров І групи, одружилася з резус-негативним чоловіком з І групоюкрові. Яка ймовірність того, що дитина успадкує обидві ознаки батька? (Резус-антиген визначається алелями – D i d ).

11. Жінка з ластовинням (домінантна ознака) і з ІІІ групою крові
одружилася з чоловіком з І групою крові без ластовиння. Діти від цього шлюбународилися без ластовиння, а одна дитина народилася з І групою крові. Визначте генотипи

12. У сім`ї, де дружина має І групу крові, а чоловік – IV групу крові,
народився син дальтонік з ІІІ групою крові. Обоє батьків розрізняють кольоринормально. Визначте вірогідність народження здорового сина і його можливігрупи крові. Дальтонізм – рецесивна зчеплена з Х-хромосомою ознака.

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
Вколоченные или импрессионные
Ответ
Ответ оставил: Гость
Ткани— это совокупность клеток и неклеточных структур (неклеточных веществ), сходных по происхождению, строению и выполняемым функциям. Выделяют четыре основные группы тканей: эпителиальные, мышечные, соединительные и нервную.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Нуу примерно вот так окей
Ответ
Ответ оставил: Гость
Бронхоногие лёгкие артерии нос харосимомы


Другие вопросы по биологии

Вопрос
Биология, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 1 на вопрос по биологии: МОЖНО НЕ ВСЕ ЗАДАЧИ НО ХОТЯ БЫ ИХ БОЛЬШУЮ ЧАСТЬ )Розв`язування типових генетичних задач1. Рецесивний ген d обумовлює схильність до цукрового діабету. Особиз генотипом dd хворіють на діабет. Чоловік хворий на діабет, його дружина –гетерозиготна за геном діабету. Визначте вірогідність того, що їхня дитина буде:а) схильна до діабету;б) буде хворіти ді... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube