Категория
Биология, опубликовано 07.06.2020 01:06

ОЧЕНЬ БЫСТРО !!!

1.Тяжелое заболевание – малярию вызывают из класса:
а )инфузории
б)жгутиковые
в) споровики
2.Какой орган отсутствует у кишечнополостных?
а) анальное отверстие
б) кишечная полость
в) рот
3.Населяют тонкий кишечник, питаются переваренной пищей хозяина, не имеют
собственной пищеварительной системы
а) бурая планария
б) свиной цепень
в) печѐночный сосальщик
4.Дыхание у дождевого червя осуществляется при а)жабр
б)трахей
в)всей поверхности тела
5.Не имеют головы
а) головоногие
б) двустворчатые
в) головоногие и двустворчатые;
6.Дыхание пауков осуществляется при а)трахей
б)трахей и лёгких

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

в а б в в а вроде так но это не точно

Ответ
Ответ оставил: Гость

Відповідь:

Гайдамацький рух — явище суспільного життя, зумовлене соціальними, релігійними та національними реаліями України 18 ст., насамперед ускладненням внутрішньо-політичної ситуації в правобережній частині Гетьманщини після її підпорядкування Речі Посполитій.

Руйнування національних державних інституцій, витворених правобережним козацтвом у ході національно-визвольної боротьби 2-ї половини 17 — початку 18 ст.; політична анархія, господарське розорення краю та відповідні зміни в соціальній структурі населення в поєднанні з конфесійними проблемами, які накопичувалися, створювали в регіоні сприятливий ґрунт для соціального та національного протистояння. Перша згадка про гайдамаків у джерелах датується 1715, хоча, за твердженням В.Антоновича, гайдамацькі загони почали діяти на Волині вже 1708. Кількість їх збільшувалася настільки швидкими темпами, що для боротьби з гайдамаками польський уряд змушений був використовувати підрозділи регулярної армії.

Зародившись на Правобережньому Подніпров'ї, рух поширився на інші регіони українських земель (Галичину, Лівобережну Україну, Слобідську Україну). Притаманний йому перманентний характер та партизанська тактика боротьби сковували військово-політичний апарат Речі Посполитої, розхитували її господарську систему. Центром формування гайдамацьких загонів стало степове Запорожжя. Соціальну основу руху становило селянство. Активну участь у гайдамаччині брали також представники інших верств в — ремісники і міщани, частина дрібної шляхти, чернецтво православних монастирів. Рух підтримувався окремими поміщиками та православним духовенством.

Досить вагомою (особливо на першому етапі) виявилася участь злюмпенізованих елементів, що надавало рухові розбійницького забарвлення. Активно діючою силою, яка ввела гайдамаччину в русло організаційно спрямованої боротьби за віру православну (див. Православ'я) та повернення до соціальних завоювань доби національної революції 1648—1676, стало запороз. козацтво. Його роль особливо зросла після 1734 — часу відновлення Нової Січі . Саме цього року спалахнуло і велике гайдамацьке повстання, полум'я якого швидко охопило майже всю Правобережну Україну, перекинулося на Галичину і частину Лівобережжя. Приводом для народного виступу послужило введення в Польщу російських військ для підтримки вигідної для Російської держави кандидатури Августа III Саксонського на польський королівський престол, що за часом збіглося із закінченням пільгових термінів на теренах Брацлавщини, а відповідно — посиленням визисків з місцевого населення. Повстання під проводом Верлана, Скорича, Гриви, Медвідя, Моторного та ін. відзначалося порівняною масштабністю та організованістю. Воно знаменувало перехід Гайдамацього руху на вищий щабель — від розрізнених дій невеликих ватаг, що обмежувалися нападами на місцевих дрібних шляхтичів і орендарів, до акцій більш загальних, здійснюваних силами великих загонів.

Придушене російськими і польськими військами повстання перейшло в безперервну збройну боротьбу невеликих, але мобільних загонів (ватаги Г.Голого, Одимченка, Заїки, М.Сухого та ін.). Новий значний спалах гайдамаччини гався 1750. Підтримані місцевим населенням, повстанці захопили декілька міст на теренах Правобережної України, перейшли на лівий берег Прип'яті (прит. Дніпра). Від галася активізація дій гайдамаків на Слобожанщині. Органічний зв'язок із розвитком гайдамацького руху мала Коліївщина 1768 — якісно новий вияв національно-визвольних змагань українців у 18 ст. Гайдамацький рух у Правобережній Україні виходив за межі внутріпольської проблеми.

Досить швидко він став важливим зовнішнім фактором, що впливав на розвиток міждержавних стосунків Османської імперії, Російської імперії, Австрії, Пруссії. В коловорот національно-визвольної боротьби в Україні були втягнені представники інших етносів. Виступи гайдамаків викликали співчуття і підтримку в населення сусідніх слов'янських країн. За своїми типологічними рисами, формами і методами Гайдамацького руху мав багато спільного з аналогічними виявами боротьби інших європейських народів. Спорадичні виступи дрібних гайдамацьких ватаг проходили до кінця 18 ст. Його відгомін відчувався 1770–71, 1774–75 у Слобідській і Лівобережній Україні, подіях 1789 на Волині (див. Волинська тривога 1789), у виступі У.Кармалюка, у визвол. змаганнях початку 20 ст. Гайдамаки оспівані в численних піснях та думах, опоетизовані Т.Шевченком. Їхні керівники стали героями літературних та мистецьких творів.

Пояснення:

Ответ
Ответ оставил: Гость

1. в

2. а

3. б

4. в

5. б

6. а

Объяснение:

Ответ
Ответ оставил: Гость
Проводящие ткани обеспечивают транспорт веществ в теле растений.

От корней в стебель и листья осуществляется перенос минеральных веществ, всасываемых из почв, - восходящий ток. Он обеспечивается ксилемой, или древесиной.

Движение органических веществ, продуктов фотосинтеза к местам их использования или отложения в запас (к корням, плодам, семенам и другим органам) составляет нисходящий ток. Он осуществляется флоэмой, или лубом, располагающимся кнаружи от древесины.

Основными элементами ксилемы являются трахеиды и трахеи (сосуды) , окруженные древесными волокнами.

Трахеиды-вытянутые мертвые клетки, одревесневевшие стенки которых имеют углубления (поры) , затянутые перовой мембраной. Ток жидкости по трахеидам медленный и происходит путем фильтрации через мембраны соседних клеток. Трахеиды - наиболее древние проводящие элементы. Они встречаются у цветковых растений, а у голосеменных и папоротникообразных являются единственными проводящими элементами ксилемы.
У покрытосеменных имеются также сосуды (трахеи) . Трахеи представляют собой полые трубки, состоящие из продольного ряда клеток - члеников. Перегородки между члениками содержат сквозные отверстия (перфорации) или полностью разрушаются, что многократно увеличивает скорость тока раствора. В состав флоэмы входят ситовидные трубки и клетки-спутницы, окруженные лубяными волокнами. Ситовидная трубка состоит из вертикального ряда живых клеток, поперечные перегородки между которыми продырявлены в виде сита, сквозь них проходят тяжи цитоплазмы. Транспорт веществ осуществляется по цитоплазме члеников. Предполагают, что клетки-спутницы совместно с члениками ситовидных трубок составляют единую физиологическую систему и в известной степени регулируют функции ситовидных трубок, способствуя току ассимилятов.

Элементы ксилемы и флоэмы с волокнами механической ткани образуют сосудисто-волокнистые пучки. Они располагаются во всех органах и объединяют растение в единое целое.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Жовтий буряк Енергетична цінність: 50 ккал 
Корисні елементи: фолієва кислота, вітамін А, калій, клітковина 
Навряд чи жовтий, або, як його ще називають, золотий буряк, отримає визнання на українському ринку. Неможливо уявити жовтий борщ, вінегрет чи оселедець під жовтою шубою. А от американці, далекі від наших кулінарних традицій, навпаки, не можуть натішитись жовтим буряком - він зручніший при приготуванні. На смак цей овоч від звичного нам практично не відрізняється. Так само солодкий, ароматний, готовий подружитися з будь-яким продуктом - від сиру до цитрусових, гарний у запеченому вигляді і навіть у чіпсах. Листя жовтого буряка можна використовувати у свіжому вигляді для салатів. 

Ответ
Ответ оставил: Гость
Царство-тип-класс-отряд-семейство-род-вид


Другие вопросы по биологии

Вопрос
Биология, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 3 на вопрос по биологии: ОЧЕНЬ БЫСТРО !!! 1.Тяжелое заболевание – малярию вызывают из класса: а )инфузории б)жгутиковые в) споровики 2.Какой орган отсутствует у кишечнополостных? а) анальное отверстие б) кишечная полость в) рот 3.Населяют тонкий кишечник, питаются переваренной пищей хозяина, не имеют собственной пищеварительной системы а) бурая планария б) свиной цепень в)... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube