Категория
Биология, опубликовано 07.06.2020 01:03

Порівняйте живлення грибів - сапротрофів і паразитів

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

Симбиониты паразитируют на деревьях, сапротрофы каждый день "разрастаются" все больше, образуют удлинняющийся мицелий, благодаря которому они получают питательные в-ва.

Ответ
Ответ оставил: Гость

ответ:За типом харчування гриби ділять на симбіонтів та сапротрофов. Симбіонти паразитують на живих організмах. До сапротрофов відносять більшу частину цвілевих і шапинкових грибів, дріжджі. Сапротрофни гриби щоденно утворюють та постійно подовжують міцелій. Завдяки швидкому росту і особливостям структури, міцелій тісно пов'язаний з субстратом, який частково перетравлюється виділеними ферментами поза тілом гриба, а потім всмоктується всередину клітин гриба як їжа.

Серед найбільш поширених груп сапротрофних грибів можна виділити шапинкові - їстівні, плісняві, дріжджі.

Характерні риси симбіонтів - мутуалізм та паразитизм. В основному, гриби-паразити живуть за рахунок рослин. Міцелій таких грибів формується всередині тканин стебла, листя, плоду, коріння, а в деяких випадках може утворюватися навіть на поверхні органів рослин (як у мучністоросяних грибів).

Широко відомі також спориньєві гриби, що паразитують на безлічі видів культурних і дикорослих злаків. Паразитами для деяких однодольних і дводольних рослин є іржі і сажкові гриби. Шкодять лісовому господарству і трутові гриби, що вражають дерева, що може привести до їх загибелі.

Деякі види грибів є паразитами для людини і тварин. Вони провокують такі захворювання, як бластомікози, стригучий лишай, молочницю та ін.

Інод ться мутуалізм грибів і рослин, водоростей, бактерій або тварин. Взаємовигідне проживання у грунті грибів з корінням вищих рослин називається мікориза. Також часто зустрічаються у природі лишайники як приклад мутуалізму рослин і грибів.

Значення грибів у біосфері та сільському господарстві величезне. Гриби відіграють важливу роль у кругообігу речовин у природі. Вони проводять роботу по очищенню навколишнього середовища і беруть участь у формуванні гумусу, розщеплюючи до ферментів складні органічні речовини до які доступні для живлення автотрофних організмів. Гриби використовують у господарстві з метою одержання кормового білка, лікарських засобів, лимонної кислоти.

Але потрібно взяти до уваги і негативну сторону існування грибів. Гриби-паразити або сапротрофи, що розвиваються на продуктах харчування, приносять шкоди господарству, тому що псують харчові продукти, промислові матеріали, предмети з дерева, шкіри, паперу, пластмаси.

Объяснение:

Ответ
Ответ оставил: Гость
Кульбаба,бо її насіння розносить вітер!
YTP)

Ответ
Ответ оставил: Гость
Фермент слини -каталаза
Ответ
Ответ оставил: Гость
Чи йтиме мова про живлення кореня завдяки речовинами з грунту чи про повітряне живлення листків завдяки атмосфері чи про живлення одного органу завдяки іншому, сусідньому,- всюди для пояснення ми будемо вдаватися до одних і тих же причин: дифузії

Відповідь: дифузія


Другие вопросы по биологии

Вопрос
Биология, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 3 на вопрос по биологии: Порівняйте живлення грибів - сапротрофів і паразитів... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube