Категория
Биология, опубликовано 06.06.2020 21:21

Виконайте роботу на бланку для домашніх завдань.

Завдання 1. Уважно прочитайте твердження. Визначте, які з них правильні та неправильні. У бланку відповідей вкажіть + чи – навпроти порядкового номера твердження.

1. Клітинна інженерія відрізняється від генної тим, що припускає втручання в генетичний апарат і створює рекомбінантні клітини.

2. Технологія штучного запліднення для подолання безпліддя належить до ембріотехнології.

3. Для з’єднання нуклеотидних послідовностей використовують ферменти ліази.

4. Для перенесення спадкової інформації з однієї клітини до іншої використовують віруси.

5. Споріднене схрещування організмів супроводжується підвищенням гетерозиготності нащадків.

6. Центром походження капусти, і буряка вважають Середземноморський.

7. Для міжвидових гібридів тварин у більшості випадків характерні безпліддя, гетерозис та порушення процесу дозрівання гамет.

8. Відкриття й застосування гормонів дало змогу зменшити смертність, спричинену інфікуванням хвороботворними бактеріями.

9. Основою сучасного біотехнологічного виробництва є синтез різноманітних речовин за до мікроорганізмів.

10. Центри походження та різноманітності культурних рослин встановив М. Вавилов.

11. У селекції тварин найчастіше використовують масовий добір.

12. У селекції грибів застосовують метод визначення якості плідників за властивостями нащадків.

Завдання 2. Мікроорганізми використовують не лише в харчовій промисловості, а й для вирішення багатьох інших специфічних завдань. У яких ще сферах діяльності людини та з якою метою застосовують мікроорганізми? (Укажіть НЕ менше 3 галузей діяльності людини, де використовують мікроорганізми).

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
Безусловно, чтобы избежать неприятностей с опорно-двигательным аппаратом, необходимо заниматься спортом. Это нужно, для укрепления мышц и костей человека. Так же, для поддержания тонуса тех же костей и мышц нужно употреблять пищу, богатую белком и кальцием, так как это главные строители нашего организма.
Ответ
Ответ оставил: Гость
1) В изотоническом растворе концентрация соли такая же, как и в самом эритроците. Поэтому вода не будет ни выходить из эритроцита, ни поступать в него извне. Эритроцит не изменит свою форму в таком случае.
2) В гипертоническом растворе концентрация соли выше, чем в эритроците. Значит, вода будет выходить из эритроцита наружу, в раствор. Потерявший воду эритроцит сморщится.
3) В гипотоническом растворе концентрация соли будет ниже, чем в эритроците. Поэтому вода будет поступать внутрь эритроцита - он разбухнет.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Они сходны свои строением ведь у каждого вида ростений определенное строение внутреннего тела

Ответ
Ответ оставил: Гость
Он так работает иначе он б не работал


Другие вопросы по биологии

Вопрос
Биология, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Биология, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 3 на вопрос по биологии: Виконайте роботу на бланку для домашніх завдань. Завдання 1. Уважно прочитайте твердження. Визначте, які з них правильні та неправильні. У бланку відповідей вкажіть + чи – навпроти порядкового номера твердження. 1. Клітинна інженерія відрізняється від генної тим, що припускає втручання в генетичний апарат і створює рекомбінантні клітини. 2. Техноло... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube