Категория
Биология, опубликовано 07.06.2020 00:56

Вкажіть ознаки умовних рефлексів
мають сталі рефлекторні дуги, замикаються у спинному мозку і стовбурі

непостійні, можуть вироблятися і зникати

здійснюються на рівні спинного мозку, стовбура та підкіркових ядер
відносно сталі, мало змінюються

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

Объяснение:

РЕГУЛЮВАННЯ ПОСТАВИ І РУХІВ

Для регулювання більшості мимовільних (рефлекторних) і довільних рухів людини най шої рефлекторної дуги недостатньо. Різні моторні структури ЦНС повинні постійно отримувати інформацію від відповідних рецепторів про положення тіла або його окремих частин у швидкість його переміщення, прискорення, зміни в окремих ланках системи. Рух зумовлює появу змін у потоках чутливих нервових імпульсів, що проходять від м'язів, сухожилків, суглобів і шкіри. Ця інформація надходить безпосередньо до моторної кори і спінального мозочка, який передає її до ядер стовбура головного мозку. Вони забезпечують також формування зворотного зв'язку, завдяки якому рефлекторна відповідь може змінитися і значно підвищиться точність рухів. Запускаються моторні рефлекси з великої кількості різноманітних рецепторів. Основними шляхами стовбура головного мозку, що пов'язані із забезпеченням постави та координування, є червоноядерний-спинномозочковий, ретикуло-спинномо-зочковий, покришко-спинномозочковий, присінково-спинномозочковий, а також шляхи, спрямовані до мотонейронів стовбура. Крім того, людина здатна виконувати цілеспрямовані свідомі рухи, команди для яких зароджуються у корі великого мозку.

Філогенез розвитку нервової системи здійснювався від формування сегментарного відділу спинного мозку до переднього мозку через послідовну появу проміжних відділів ЦНС. У такому разі в кожному наступному відділі ЦНС формувалися рухові нервові центри, що за посередництва попередніх нижчерозташованих включалися у регулювання рухів, не замінюючи їх, а підпорядковуючи і модулюючи їхній вплив. У результаті всі центри, складаючи елементи ієрархічної системи, водночас діють як партнери. Усе це призвело до утворення складної системи багаторівневого нервового центру, що забезпечує людині можливість виконання усієї різноманітної гами рухів. Однак не слід забувати, що безпосередній контакт із м'язами усі його елементи здійснюють через мотонейрони спинного мозку (а до м'язів голови - через мотонейрони стовбура головного мозку).

^ 7.1. Рухові функції спинного мозку

Руховими центрами спинного мозку є його передні роги, у яких кожному окремому м'язу або його частині відповідає власна популяція (пул) альфа- і гама-мотонейронів, які лежать безпосередньо один біля одного. У кожному сегменті спинного мозку локалізовані мотонейрони, що іннервують м'язи суворо визначеної ділянки (метамера) тіла. Величина пулу за-

Ответ
Ответ оставил: Гость
Кальмары являются самыми большими и самыми подвижными головоногими моллюсками. Они могут двигаться со скоростью 200 км в час. Кстати, кальмары – это ближайшие родственники каракатицы и осьминогов. Обычно имеют размеры 0,25—0,5 м, но гигантские кальмары рода Architeuthis могут достигать 16.5 метров
Ответ
Ответ оставил: Гость
А. Уплотняется почва
В. Из почвы поглощаются одни и те же минеральные вещества
Ответ
Ответ оставил: Гость
Теленок будет без рогий и цвет черный


Другие вопросы по биологии

Вопрос
Биология, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 3 на вопрос по биологии: Вкажіть ознаки умовних рефлексів мають сталі рефлекторні дуги, замикаються у спинному мозку і стовбурі непостійні, можуть вироблятися і зникати здійснюються на рівні спинного мозку, стовбура та підкіркових ядер відносно сталі, мало змінюються... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube