Категория
Биология, опубликовано 06.06.2020 22:06

Назвіть найактивніші нейросекреторні утвори головного мозку умоляю

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

Функціональні можливостіорганізму забезпечують взаємодію 2-х систем: нервової і гуморальної.Можливості таких взаємин цих 2-х систем можуть здійснюватисязавдяки наявності в проміжній мозку нейросекреторних клітин. Останнімають здатність виконувати функції нервових клітин і секреторних клітин.

Рис. 1. Будова нейросекреторні клітини (схема): А - тіло клітини; Б -терміналь аксона і аксонів-вазальний синапс; 1 - ендоплазматична мережа і рибосоми;2 - мітохондрії; 3 - дендрити; 4 - ядро ​​клітини; 5 - пластинчастий комплекс; 6 -формування гранул нейросекрет в пластинчастому комплексі; 7 - зрілі гранулинейросекрет; 8 - капіляри, що обплітають тіло клітини; 9 - аксон; 10 - гранулинейросекрет; 11 - синаптичні пухирці; 12 - капіляр, в який виділяютьсянейрогормони.

Будучи нервовими клітинами, вони сприймають сигнал, обробляють його і передаютьіншим клітинним структурам. Однак, на відміну від нервових клітин, нейросекреторніклітини здатні синтезувати і секретувати різні гормони - нейрогормони;вони є речовинами білкової природи, і робота нейросекреторних клітинздійснюється циклічно. Полєнов виділив у функції нейросекреторних клітин 3фази:

В·фаза накопичення

В·фаза синтезу

В·фаза спустошення

Ці фази змінюють один одного, після останньої фази, гранули нейрогормонів виводятьсяв кров і в ліквор (спинномозкову рідину). Нейрогормони регулюють функціїендокринних залоз, які, у свою чергу, викидають гормони в кров іздійснюють регуляцію активності різних органів і систем.

Об'єднання нервових ендокринних механізмів регуляції здійснюється нарівні гіпоталамуса і гіпофіза. У медіа-базальної області гіпоталамусасинтезуються і секретуються 2 групи нейрогормонів: лібіріни і статини. Цінейрогормони по портальної системі потрапляють в гіпофіз. Лібіріни активуютьфункцію нейросекреторних клітин гіпофіза, а статини - зменшують. Потрапивши вгіпофіз, лібіріни активують синтез тропний гормонів гіпофіза. Тропний гормонипотрапляють в загальний потік крові, розносяться по всьому організму і знаходять своїВ«МішеніВ» на відповідних ендокринних залозах. Наприклад: адренокортикотропнийгормон (АКТГ) знаходить свої В«мішеніВ» в корковою частини надниркових залоз і активуєсинтез і секрецію кірковим речовиною наднирників стероїдних гормонів.Тіріотропний гормон (ТГ) знаходить свої В«мішеніВ» на щитовидній залозі.Лютенізірующіх гормон (ЛГ) і фолікулостимулюючий гормон (ФСГ), знаходить своїмішені в статевих залозах і т.д.

Під дією тропний гормонів активується синтез гормонів периферичнимизалозами. Однак між гіпоталамусом, гіпофізом і периферичними залозами існуєне тільки пряма, а й зворотний зв'язок. Наприклад: під дією тіріотропнихгормонів (ТГ), активується щитовидна залоза, яка синтезує ісекретує в кров тироксин. Рівень тироксину в крові аналізуєтьсяспеціальними клітинами гіпоталамуса, які, в свою чергу, перевищують секреціюлібірінов і статинів.

Ендокринну систему відрізняє тісний Морфофункціональна зв'язок з нервовою системоюдо нейросекреторних клітин. Спільність функцій ендокринної системизаснована на взаємозв'язку і строгому підпорядкуванні (субординації).

1.Ектодермальное походженнямають щитовидні, паращитовидної залози, аденогіпофіз.

2.Ендодермальних походженнямає острівцевих апарат підшлункової залози.

3.Целодермальное походженнямають наднирники, статеві залози.

4.Нейральні походження маєгіпоталамус, нейрогіпофіз, епіфіз, мозкова речовина наднирників.

Гіпоталамус розвивається з базальної частини проміжного мозковогоміхура. Належить до ЦНС, і об'єднує нервову й ендокринну систему внейросекреторних систему. Контролює всі залози внутрішньої секреції черезгіпофіз. У сірій речовині гіпоталамуса знаходяться нейрони і нейросекреторніклітини організовані в ядра. Виділяють 32 пари ядер. Контроль гіпоталамусаздійснюється по-засобом нейросекреции по 2 шляхами:

• нейральні - по аксонах

• Гуморальний - по судинах

У передній частині гіпоталамуса знаходяться 2 парних ядра:

Объяснение:

Ответ
Ответ оставил: Гость
Синегнойная палочка (Pseudomonas);Кишечные палочки (Proteus, Escherichia);Morganella;Klebsiella;Bacillus;Клостридии (Clostridium) и многие другие
Ответ
Ответ оставил: Гость
Мне тоже очень нужен. но скорее всего его нет
Ответ
Ответ оставил: Гость
Паутина нужна,чтоб еду добывать и тд


Другие вопросы по биологии

Вопрос
Биология, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 3 на вопрос по биологии: Назвіть найактивніші нейросекреторні утвори головного мозку умоляю... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube