Категория
Биология, опубликовано 06.06.2020 22:47

Поцікався,яких рослин і тварин стало значно менше,а які,можливо,взагалі зникли на території твоєї місцевості чи збереглися лише в оному місці.
(місцевість:Нововолинськ Волинська область)

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

На прикладах доведи, що охорона природи - справа всіх людей на Землі.

Природа не має кордонів, тому забруднене повітря, вода з одної території переміщається на іншу.

Внаслідок викидів відходів спалення відчувається глобальне потепління, що в подальшому може призвести до загибелі людства.

Чорнобильська катастрофа завдала шкоди природі багатьох країн, досі негативно впливає на довкілля.

2. Як наша держава дбає про захист природи?

• видано укази про охорону повітря, води, ґрунту від забруднення;

• спеціальні державні органи беруть проби води, повітря, ґрунту;

• діють екологічні організації;

• створені природоохоронні території та заклади;

• видана Червона книга України;

• запроваджені штрафні санкції за знищення довкілля;

• вздовж транспортних шляхів висаджують тополі, каштани, липи (вони якнайкраще вбирають викидні гази автомобілів); поблизу підприємств хімічної промисловості – осики та ясени.

3. Склади розповідь про значення Червоної книги України. Як ти вважаєш, чому книгу назвали червоною?

Вважається, що жива істота перебуває в небезпеці, коли загальна кількість особин виду менша ніж тисяча або народжується менше особин, ніж помирає. Зникаючими, або вимираючими  вважають види, яким загрожує вимирання, тобто повне зникнення.  

Червона книга України - природоохоронний документ державного значення. Він складається з двох частин - Тваринний і Рослинний світ. До Червоної книги України останнього видання 2009 року внесено 542 види тварин і 826 видів рослин і грибів. Вона містить відомості про зникаючі види рослин, тварин, грибів і поради щодо їхнього примноження.  

Книгу назвали червоною, бо вона є застереженням для людей, щоб не допустити зникнення цих живих організмів. Якщо людина знатиме і берегтиме рослини і тварини Червоної книги, вона долучиться до загальної справи збереження рідкісних та зникаючих видів.  

4. Наведи приклади рослин і тварин, занесених до Червоної книги України.

Рослини: підсніжник білосніжний, конвалія, первоцвіт, крокус, цибуля ведмежа, зозулині черевички, ковила,  сонцецвіт крейдяний, орлики чорніючі, тюльпан Шренка, півонія кримська.

Тварини: рись звичайна, зубр, саламандра плямиста, борсук, заєць білий, лосось чорноморський, коник морський чорноморський, жаба прудка, гадюка степова, сокіл-сапсан, дрохва, видра річкова, їжак вухатий, тюльпан скіфський росте тільки в заповіднику «Асканія-Нова» на Херсонщині.

Попрацюйте в групах. Складіть пам'ятку «Правила поведінки у природі».

- Не виривай, не ламай гілля, не зривай квітки дикорослих рослин.

- Під час екскурсій у природу ходи вже прокладеними стежками й не затоптуй рослини.

- Насаджуй дерева.

- Економно витрачай папір і воду.

- Не сміти в навколишньому середовищі.

- Підгодовуй взимку птахів.

- Не лови рибу в період нересту.

Сторінка природодослідника. Практична робота «Складання Червоної книги своєї місцевості».  

Завдання 1. Поцікався у дорослих, яких рослини і тварин стало значно менше, а які, можливо, взагалі зникли на території твоєї місцевості, чи збереглися лише в одному місці. Все, про що дізнаєшся, занотуй у зошиті.

Завдання 2. Склади Червону книгу своєї місцевості за зразком Червоної книги України (див. Додатки).

Дикорослі лікарські рослини: валеріана лікарська, конвалія звичайна, деревій звичайний, арніка гірська, кропива дводомна, подорожник великий, ромашка лікарська, цикорій дикий, чистотіл звичайний.

Завдання 3. Склади перелік заходів, які до зберегти і збільшити чисельність організмів з Червоної книги, яку ти склав. Посильні для тебе заходи здійсни сам.

Объяснение:

Ответ
Ответ оставил: Гость
2) деление клетки - правильный ответ.
Ответ
Ответ оставил: Гость
======+++=+=+=+=+=++++======к
Ответ
Ответ оставил: Гость
У моллюсков есть раковина , она защищает организм.
Туловище образует кожную складку – мантию. Также имеестя мускульная нога, с помощью которой они и передвигаются. У двухстворчатых она называется язычок.


Другие вопросы по биологии

Вопрос
Биология, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 1 на вопрос по биологии: Поцікався,яких рослин і тварин стало значно менше,а які,можливо,взагалі зникли на території твоєї місцевості чи збереглися лише в оному місці. (місцевість:Нововолинськ Волинська область)... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube