Категория
Другие предметы, опубликовано 14.12.2019 17:48

Філософія

завдання 1

яка гносеологічна позиція виражена в наступному фрагменті поетичного тексту: "мирозданье постигая, все познай, не отбирая: что - внутри, во внешнем сыщешь; что вовне, внутри отыщешь. так примите ж без оглядки мира внятные загадки". і.в.гете.

завдання 2

як називається філософський напрямок, відображений в наступній тезі: "знання людини ніколи не досягають більшо­го, ніж йому почуття. усе, що недоступно почуттям, не­доступно і для розуму". к. гельвецій.

завдання 3

яке трактування джерел пізнання поділяється автором: "вище знання природжене знання. нижче знання, прид­бані навчанням. ще нижче знання, придбані в підсумку по­долання труднощів". конфуцій.

завдання 4

яка гносеологічна позиція доводиться філософом: "усі ду­мки і дії нашої душі випливають із її власної сутності і не мо­жуть бути їй повідомлені почуттями". г.лейбніц.

завдання 5

охарактеризуйте позицію агностицизму, наведіть аргументи або приклади на доказ тези: "світ непізнаваний".

завдання 6

як ви розумієте міркування ф.бекона: "емпірики, подібно мурахам, тільки збирають і задовольняються зібраним. раціо­налісти, подібно павукові, роблять тканину із самих себе. бджола обирає середній спосіб: вона збирає матеріал із садо­вих і польових квітів, але розташовує і змінює його по своєму вмінню. не відрізняється від цього і справжня справа філосо­фії". ф. бекон.

завдання 7

як з різних гносеологічних позицій можна відповісти на питання: чи надана людині, коли вона бачить червоне, відчу­ває тверде і т.п., об'єктивна реальність чи ні?

завдання 8

які аргументи ви можете навести для обґрунтування тези: "світ пізнаваний". як із цим твердженням поєднати відомий парадокс процесу пізнання, чим більше ми знаємо, тим більше межа непізнаного.

завдання 9

доведено, що в природі немає червоного, зеленого, жовто­ чому ж всі ми визначаємо кольори однаково?

завдання 10

яка гносеологічна позиція відображена в наступному мір­куванні: "оскільки зовнішні об'єкти так, як вони з'являються почуттям, не нам шляхом своїх операцій в одиничних випадках ідеї сили, або необхідного зв'язку, подивимося, чи не виводиться ця ідея за рефлексії над операціями нашого власного духу і чи не скопійована вона з якого-небудь внутрішнього враження? " д.юм.

завдання 11

чим відрізняється зоровий образ об'єкта в людській свідо­мості від фотографії? яке зображення більш точно, адекватно відбиває об'єкт? аргументуйте свою відповідь.

завдання 12

якщо світ навколо нас суперечливий, то і пізнання його по­винне бути суперечливим, тільки в цьому випадку воно буде істинне. чи випливає з цього, що несуперечливе пізнання -помилка?

завдання 13

світ перебуває в постійній зміні, русі, розвитку: ми ж ре­зультати пізнання світу, що розвивається, прагнемо предста­вити в закінчених, статистичних положеннях істинах. як це протиріччя вирішується в різних гносеологічних концепціях?

завдання 14

проаналізуйте гносеологічну позицію філософа: "я бачу цю вишню, я сприймаю дотиком її, я куштую її отже, вона реаль­на. усунь відчуття м'якості, вологості, червоності, терпкості і ти знищиш вишню. тому що вона не є буття, відмінне від від­чуттів, то вишня є не що інше, як з'єднання почуттєвих вра­жень або уявлень, сприйманих різними почуттями". дж. берклі.

завдання 15

«ведь ум творит

и может даже заселить планеты созданьями, светлее всех живущих, и дать им образ долговечной плоти. безмерна мысль,

ведь мысль дремотная вмещает годы, жизнь долгую сгущает в час один.»

д.ж. байрон

яка характерна риса мислення тут відзначена? як ця особливість інтерпретується в різних гносеологічних концепціях?

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
конечно учитель обязан отпустить
Ответ
Ответ оставил: Гость
Моё мнение сперва доверия к СЕБЕ!!!
Ответ
Ответ оставил: Гость
Лисабон, София, Мюнхен
Ответ
Ответ оставил: Гость
1 +  2- 3+ 4+ 5- . а какой это класс?


Другие вопросы по другим предметам

Вопрос
Другие предметы, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Другие предметы, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Другие предметы, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Другие предметы, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 3 на вопрос по другим предметам: Філософія завдання 1 яка гносеологічна позиція виражена в наступному фрагменті поетичного тексту: "мирозданье постигая, все познай, не отбирая: что - внутри, во внешнем сыщешь; что вовне, внутри отыщешь. так примите ж без оглядки мира внятные загадки". і.в.гете. завдання 2 як називається філософський напрямок, відображений в наступній тезі: "знання... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube