Категория
Другие предметы, опубликовано 06.06.2020 22:00

§ 52. Упражнения

I. Переведите письменно:

1. Таблетки, гранулы, настои и отвары, эмульсии, сиропы, масла, микстуры, экстракты, пасты, мази, линименты, суппозитории - лекарственные формы (формы лекарств). 2. Выдай облепиховое масло в капсулах и сок каланхоэ. 3. Добавьте в микстуру сколько потребуется (quantum satis) солодкового сиропа. 4. Траву пустырника и листья подсолнечника высушивают для гербария. 1. Возьми: Анисового масла 15 мл Выдай.

Обозначь: По 2-3 капли на прием (отхаркивающее)

2. Возьми: Настойки строфанта 5 мл

Настойки ландыша

Валериановой настойки поровну по 10 мл Смешай. Выдай.

Обозначь: По 20 капель 2-3 раза в день

3. Возьми: Настоя травы пустырника 15,0-200 мл

Выдай.

Обозначь: По 1 столовой ложке 3-5 раз в день

4. Возьми: Настойки чилибухи 5 мл

Настойки лимонника 20 мл Смешай. Выдай.

Обозначь: По 20-25 капель 2 раза в день II. Переведите устно:

1. Oleum Cacao aliter butyrum Cacao nominator. 2. Medici oleum Terebinthinae in unguentis et linimentis ad neuralgiam et rheumatismum saepe praescribunt. 3. Extractum a verbo «extrahere» derivatur. 4. In baccis Oxycocci vitaminum С continetur. 5. Sirupus e succo Rubi idaei coquitur et per linteum colatur. 6. Unguenta pro oculis in nonnullis pharmacopoeis «oculenta» vocantur. 7. «Periculum in mora». 8. «De facto; ex officio». 9. «In abstracto; in concreto». 10. «Modus vivendi». 11. «Otium post negotium». 12. «Curriculum vitae». 13. «Ex libris».

1. Recipe: Olei Vaselini 100 ml

Olei Menthae guttas II Misce. Da.

Signa: По 1 столовой ложке на прием

2. Recipe: Sirupi Rhei 30,0

Da.

Signa: По 1 чайной ложке 2 раза в день ребенку 8 лет​

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
Тема — тернистий шлях Хлопчика-зірки до здобуття справжньої краси та люблячих батьків Ідея — уславлення духовної краси та любові до матері Елементи сюжету «Хлопчик-Зірка» 1. Експозиція — лісоруби знаходять хлопчика. Гарний, але злий Хлопчик-Зірка у родині доброго лісоруба. 2. Зав’язка — Хлопчик-Зірка проганяє мати-жебрачку. 3. Розвиток подій — Перетворення його на потвору. — У пошуках матері: а)ставлення звірів і птахів до Хлопчика-зірки; б)у злого чарівника, три його завдання; в)порятунок зайчика; г)віддяка зайчика; д)допомога Хлопчика-зірки жебраку; є) чарівне перетворення 4.Кульмінація — зустріч з батьками та їх прощення 5.Розв`язка — милосердний і добрий правитель Конфлікт казки — між красою і добром План до казки «Хлопчик-Зірка» План до 1 частини казки План до 2 частини казки 1. Мороз у лісі та розмова лісових мешканців 2. Важкий шлях лісорубів додому 3. Падаюча зірка 4. Суперечка лісорубів про долю дитини 5. Зустріч з дружиною лісоруба, що взяв дитя 6. Красива, але жорстока зоряна дитина 7. Розваги Хлопчика-зірки 8. Ставлення Хлопчика-зірки до матері-жебрачки 9. Відмова від матері 10. Перетворення Хлопчика-зірки на огидну потвору Рішення про спокутування гріхів 2. Розмова з птахами та звірами 3. На службі у злого чарівника 4. Три завдання злого чарівника 5. Порятунок Зайчика 6. Віддяка Зайчика 7. Допомога хлопчика жебракові собі на шкоду 8. Чарівне перетворення хлопчика 9. Відмова від володарювання через свій гріх 10.Зустріч з матір’ю та батьком і їхнє прощення 11.Добрий та милосердний правитель Цитатна характеристика Хлопчика-зірки 1. Знайдена дитина На білому снігу справді сяяла золота якась річ. Лісоруб підбіг, нагнувся, взяв ту річ і побачив, що тримає в руках згорнутий плащ із золотої тканини, дивовижно вишитий зірками. І він крикнув товаришеві, що знайшов скарб, який упав з неба, а коли той теж підбіг, вони присіли на снігу й почали розгортати плащ, щоб поділитися золотом. Та ба! В складках плаща вони не знайшли ні золота, ні срібла, ні взагалі будь-якого скарбу, а тільки мале дитинча, яке лежало і спало… І тоді один Лісоруб сказав другому: — Ні, то було б лихе діло — залишити дитину, щоб вона замерзла тут на снігу, і хоч я бідар, як і ти, і ротів у мене своїх повно вдома, і в горшках порожньо, я все ж візьму його до себе, — якось виглядимо удвох з дружиною. І він обережно взяв дитинча на руки, вкутав його в плаш, щоб не замерзло на лютому холоді, і почвалав з горба в село, а товариш його, ідучи поруч, все дивував­ся подумки з такої його дурості та м’якосердя. 2. Портрет Хлопчика-зірки І з року в рік хлопчик гарнішав і гарнішав, а жителі села тільки дивувалися його красі, тому що всі вони були смуглолиці й чорняві, а цей мав личко біле й ніжне, мов вирізьблене із слонової кістки, і золоті кучері — як пелюстки нарциса, і губи — як пелюстки червоної троянди, і очі — як фіалки, що дивляться в чисту воду струмка. І він стрункий, немов квітка в полі, де не ступала нога косаря. 
Ответ
Ответ оставил: Гость
1)Думаю что здания будут высокие, ведь количество людей в 2 или даже в 3 раза больше.
2)Ну если так то, робот почему я так думаю во первых, робот не устает в отличее человека. Во вторых, робота могут запрограмировать и он будет работать в 2 раза быстрей.
3)Транспорт станет не похожим на тот который был, до этого он будет летать и быстрей ехать.
4)Человечество думаю сможет найти новый дом, на других планетах, ведь им будет это нужно ведь человечесто вырастит в 3 раза больше.
5)Если это планета допустим Титан (вродебы есть такая планета) то смогут, если это Марс или Луна то нет.


И один вопрос от меня, НАХЕР ТЕБЕ ЭТО ЗНАТЬ
Ответ
Ответ оставил: Гость
Смешно получилось, только глаза и зубы немного пугают.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Друг мой, эти пол. ископаемы служат, что бы у нас работали двигатели, с помощью них мы ездим на машинах, с помощью них работают почти все фабрики и заводы, и ещё множество еще его, уголь и др. Это свет, и движение!


Другие вопросы по другим предметам

Вопрос
Другие предметы, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Другие предметы, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 1 на вопрос по другим предметам: § 52. УпражненияI. Переведите письменно:1. Таблетки, гранулы, настои и отвары, эмульсии, сиропы, масла, микстуры, экстракты, пасты, мази, линименты, суппозитории - лекарственные формы (формы лекарств). 2. Выдай облепиховое масло в капсулах и сок каланхоэ. 3. Добавьте в микстуру сколько потребуется (quantum satis) солодкового сиропа. 4. Траву пустыр... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube