Категория
Другие предметы, опубликовано 06.06.2020 22:31

Биохимия.
Задача:
Для изучения обмена аминокислот лабораторным мышам ввели аланин, содержащий меченый атом азота (15N). При анализе обнаружилось, что метка появляется в аминогруппах некоторых других аминокислот.
А) Укажите тип реакций, в ходе которых происходит перенос метки, назовите фермент и кофермент.
Б) При каких заболеваниях и состояниях в плазме крови может повышаться активность этого фермента?

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
Ты что в интернете напиши иллюстрация к рассказу В.А Осеевой Отомстила
Ответ
Ответ оставил: Гость
Вес ранца-341 г.
Дневника - 134 г.
Папки - сорри нету папки с тетрадями
Ответ
Ответ оставил: Гость
Оливье селедка под шубой мужские грезы
Ответ
Ответ оставил: Гость
Наш адреса – не дім і не вулиця, наша адреса… А яка у нас адреса? Це ж просто: Чумацький Шлях, Сонячна система, Земля; а далі: країна, місто, вулиця, дім, квартира. Цікавим виявляється наступне просте запитання: назвіть об’єкти Сонячної системи в порядку зменшення їх розмірів (комети з їх велетенськими хвостами до уваги брати не будемо).

Перш ніж дати відповідь, проаналізуємо будову нашої рідної Сонячної системи.
Сонячна система – планетна система, котра складається із центральної зірки – Сонця, та всх природніх космічних об’єктів, що обертаються навколо Сонця.
До них належать вісім відносно відокремлених планет, котрі кружляють навколо надмасивної зірки по еліпсах, які майже повторюють кола, і розташовуються в межах майже плоского диску – площині екліптики. Чотири менші внутрішні планети: Меркурій, Венера, Земля, Марс (планети земної групи), та чотири зовнішні: Юпітер, Сатурн, Уран та Нептун (планети-газові гіганти).

До складу Сонячної системи входять дві області, заповнені малими тілами. Перший – пояс астероїдів, що знаходиться між Марсом та Юпітером. Найбільшими об’єктами в цій області є Церера, Паллада, Веста. Другий – пояс з астероїдами, розташованими за орбітою Нептуна (транснептунові об’єкти). Найбільші з них – Плутон (ще донедавна 9 планета), Седна, Хаумеа, Макемаке, Еріда.

Додатково, тисячі малих твердих тіл, комет, метеороїдів кружляють у Сонячній системі. Присутній тут і космічний пил.

Шість планет (окрім Меркурія та Венери) володіють природніми супутниками, а кожна із зовнішніх планет оточена кільцями пилу та інших частинок, уламків.

А далі – хмара Оорта – джерело довгоперіодичних комет, сягає відстані в 1000 разів більшу за геліосферу.

А тепер, озброївшись знаннями, почнемо давати відповідь на поставлене запитання.

№1. СОНЦЕ – наймасивніше тіло Сонячної системи, маса якого дорівнює ≈332 900 мас Землі. Звичайно, розміри найближчої зорі є найбільшими.

№2. ЮПІТЕР – найбільша планета Сонячної системи (більш ніж у два рази важча, ніж всі інші планети разом узяті; маса Юпітера ≈318 мас Землі). Середній радіус наближається до 70 000км. Навколо планети кружляє рій супутників (за станом на 2012рік їх кількість дорівнює 66). Дехто вважає Юпітер несформованою другою зорею, парою Сонцю.

№3. САТУРН – друга за розміром планета Сонячної системи з масою ≈95 мас Землі та середнім радіусом дещо більшим за 60 000км. Сатурн володіє системою кілець, які в основному складаються з уламків криги та пилу. Над планетою кружляє близько 60 супутників, більшість з яких малі (лише 12 з них в діаметрі понад 100км).

№4. УРАН – сьома від Сонця газова планета-гігант. Уран є третьою за розміром (середній радіус ≈20 000км), та четвертою за масою ( 14,5 мас Землі) планетою Сонячної системи. Планета має 27 супутників та систему кілець (як у Сатурна).

№5. НЕПТУН – восьма за віддаленістю від Сонця, четверта за розміром (середній радіус ≈25 500км), та третя за масою (≈17 мас Землі) планета-гігант Сонячної системи. Планета керує рухом 13 супутників.

№6. ЗЕМЛЯ – колиска людства, наш рідний дім (середній радіус 6 370км; маса 6·1024кг). Над Землею кружляє єдиний природній супутник Місяць.

№7.ВЕНЕРА – найвідоміша людству планета, найяскравіша з-поміж усіх планет, третій за блиском об’єкт на небі. Внутрішня планета, котра віддаляється від Сонця не більше, як на 48°. Середній радіус Венери дорівнює 6 050км, маса складає ≈0,8 мас Землі.

№8. МАРС - «червона планета» (названа за надмірним вмістом оксиду заліза), сьома за розміром (середній радіус 3 400км) та масою (≈0,1 маси Землі) планета Сонячної системи. Планета має два супутники, неправильної форми: Фобос та Деймос.

№9. За логікою це місце мав би займати Меркурій, але не судилось. ГАНІМЕД – галілеєвий супутник Юпітера. Середній радіус Ганімеда дорівнює 2 630км, а маса ≈0,03 маси Землі. Хоча Ганімед і є найбільшим супутником у Сонячній системі, проте його маса вдвічі менша маси Меркурія.

№10. ТИТАН – найбільший за роміром супутник Сатурна з середнім радіусом 2 575км та масою ≈0,023 маси Землі. Титан – єдиний супутник, що має щільну атмосферу.


Другие вопросы по другим предметам

Вопрос
Другие предметы, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 1 на вопрос по другим предметам: Биохимия. Задача: Для изучения обмена аминокислот лабораторным мышам ввели аланин, содержащий меченый атом азота (15N). При анализе обнаружилось, что метка появляется в аминогруппах некоторых других аминокислот. А) Укажите тип реакций, в ходе которых происходит перенос метки, назовите фермент и кофермент. Б) При каких заболеваниях и состояниях в пл... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube