Категория
Другие предметы, опубликовано 06.06.2020 22:41

Написати твір-роздум на тему «Світ дорослих і дітей у сучасній літературі».

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

 

   Дитяча література... Багато років письменники, критики, літературознавці, читачі намагаються знайти відповідь на питання: у чому її головна місія? Чим вона відрізняється від дорослої? Як потрібно писати для дітей? Певно, ці питання із категорії, так званих, вічних, бо кожне покоління відповідає на них по-своєму. Тривалий час вважалося, що книга для дітей має повчати, передавати досвід поколінь, виховувати. Дорослі ніби стояли над дітьми, намагаючись донести до їхньої свідомості вічні істини та відомості про буття. Згодом, приблизно із середини минулого століття, ситуація змінилася: діти на повний голос заявили про те, що вони нічим не гірші за дорослих, а може, кращі й розумніші. У вічному конфлікті батьків і дітей дитяча література стала на бік останніх. Про це свідчать хоча б герої Астрід Ліндгрен або Крістіни Нестлінгер. І тоді вже дорослі відчули, що діти їх не розуміють.

   Але дитяча книга — не лише засіб виховання, її місія — не лише виховувати і розважати. Це — унікальна можливість спілкування між людьми. Передаючи не лише знання, а й емоційний заряд любові, який рівною мірою необхідний кожному у будь-якому віці, звертаючись як до дитини, так і до дорослого зарубіжна дитяча література останніх двох десятиліть ніби стерла невидимі грані між дитинством і дорослістю. Про це свідчать книги Філіпа Пулмана, Девіда Амонда, Жаклін Уілсон (Англія), Ульфа Старка і Марії Гріпе (Швеція), Йона Колфера (Ірландія) і Клауса Гагерупа (Норвегія), Корнелії Функе і Пауля Маара (Німеччина), Юти Трайберг (Австрія) і Енн Брашерес (США). При усьому різноманітті жанрів сучасної дитячої літератури зарубіжжя досить важко визначити ту вікову категорію, до якої звертаються ці автори, адже вони однаково цікаві і дітям, і дорослим. Ці книги краще за все можна визначити англійським висловом — «for young adults» — «книги для юних дорослих», «книги для тих, хто дорослішає». Саме так пропонуємо назвати виставку творів сучасної зарубіжної літератури для дітей, де можна представити твори Філіпа Пулмана, Жаклін Уілсон, Йона Колфера, Корнелії Функе, Марії Гріпе, Ульфа Старка (Додаток 1, інші назви «До шістнадцяти років...», «Пишуть сьогодні для тебе...», «Сучасники Гаррі Поттера»). Вважаємо, що така виставка буде цікавою для читачів-учнів 5-9 класів, оскільки на ній будуть представлені твори різних жанрів на будь-який читацький смак. Добре було б лишити біля виставки книгу відгуків, де читачі можуть поділитися своїми враженнями про ту чи іншу книгу або автора, а також порекомендувати її ровесникам.

Объяснение:

ЄТО МНОГО НО НИЧЕГО

Ответ
Ответ оставил: Гость

Ми знаємо багато світових бестселлерів на нашій планеті. Є багато літератур якими захоплюються і діти, і дорослі. Наприклад, Аліса в Країні Див, старші захоплюються її фантазію та загадковістю. Зараз є багато творів яки ми можемо прочитати, сучасних та старих. Читання це сходинка до великої кар‘єри кожної професії, тому читай більше та ставай ще розумнішим!

Объяснение:

Ответ
Ответ оставил: Гость
Я понимаю эту фразу так, что : Человек должен делать то, что ему нравится, а не то, что его заставляют делать
Ответ
Ответ оставил: Гость
Они держат обет молчания и они не могут друг к другу обращаться

Ответ
Ответ оставил: Гость
Клавиатура же т9 ты про это или?


Другие вопросы по другим предметам

Вопрос
Другие предметы, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 2 на вопрос по другим предметам: Написати твір-роздум на тему «Світ дорослих і дітей у сучасній літературі».... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube