Категория
Физика, опубликовано 17.12.2019 21:16

Реферат на тему "історія створення наноматеріалів"

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
Розвиток нанотехнологій починається із 1931 року, коли німецькі фізики макс кнолл і эрнст руска створили електронний мікроскоп, який уперше дозволив досліджувати нанооб’єкти. пізніше в 1959 році американський фізик річард фейнман (нобелівський лауреат із фізики, 1965 р.) уперше опублікував працю, в якій оцінювалися перспективи мініатюризації під назвою «там внизу - море місця». він заявив: «поки ми вимушені користуватися атомарними структурами, які пропонує нам але в принципі, фізик міг би синтезувати будь-яку речовину за заданою хімічною формулою». тоді його слова здавалися фантастикою, оскільки не існувало технологій, що дозволили б оперувати окремими атомами на атомарному ж рівні (мається на увазі можливість пізнати окремий атом, узяти його і поставити на інше місце). фейнман призначив нагороду $1000 тому, хто вперше зможе помістити текст сторінки з книги на шпильковій головці, з метою стимулювання інтересу до цієї (ця подія сталася в 1964 р.) у 1974 році японський фізик норіо танігучі ввів термін «нанотехнологія», запропонувавши описувати механізми розміром, меншим одного мікрона. німецькими фізиками гердом біннігом і генріхом рорером був створений сканувальний тунельний мікроскоп (стм), що дозволив маніпулювати речовиною на атомарному рівні (1981 пізніше вони отримали нобелівську премію. сканувальний атомно-силовий (асм) мікроскоп розширив типи досліджуваних матеріалів (1986
у 1985 році роберт керл, харольд крото, річард смоллі відкрили новий клас сполук – фулерени (нобелівська премія 1996 рік).
у 1988 році незалежно один від одного французький та німецький вчені альбер ферт і петер грюнберг відкрили ефект гігантського магнітоопору (гмо) (у 2007 р. присуджено нобелівську премію з фізики), після чого магнітні наноплівки і нанодроти почали використовуватися для створення пристроїв магнітного запису. відкриття гмо стало основою для розвитку спінтроніки. з 1997 року компанія ibm у промислових масштабах почала виготовляти спінтронні прилади - голівки для зчитування магнітної інформації на основі гмо розмірами 10-100 нм.
1991 рік ознаменувався відкриттям вуглецевих нанотрубок японським дослідником суміо іїджимою.
у 1998 році було вперше створено на основі нанотрубок сізом деккером (голландський фізик). а у 2004 році він з’єднав вуглецеву нанотрубку із днк, уперше отримавши єдиний наномеханізм, відкривши дорогу розвитку біонанотехнологіям.
2004 рік - відкриття графену, за дослідження його влас- тивостей а. к. гейму та к. с. новосьолову у 2010 р. присуджена нобелівська премія з фізики. відомі фірми ibm, samsung фінансують наукові проекти з метою розроблення нових електронних пристроїв, що змогли б замінити кремнієві технології.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Скорость будет составлять более 16,7м,с.2)его гинетическая сила 30.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Правильный ответ-микроскоп-3.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Для проектов,чтобы сделать презентацию


Другие вопросы по физике

✅ Ответов: 2 на вопрос по физике: Реферат на тему "історія створення наноматеріалів"... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube