Категория
Физика, опубликовано 21.03.2020 14:26

Як встановлюються вільні поверхні однорідної рідини у сполучених посудинах​

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

ответ: У сполучених посудинах вільні поверхні однорідної рідини встановлюються на одному рівні.

Объяснение:

Прикладом сполучених посудин с шлюзи.

Шлюзи (з лат. шлеузе - утримую, відокремлюю) - це гідротехнічна споруда для переведення суден на річці або каналі з одного рівня на інший (яскравий приклад застосування сполучених посудин у техніці). Будь-який шлюз складається із шлюзової камери, яка має верхні й нижні ворота; камера сполучена з річкою або каналом широкими трубами, які закривають висувними щитами.  

Нехай корабель пливе за течією річки. Коли корабель підходить до шлюзу, ворота А шлюзу закриті; відкривають щит труби, яка сполучає верхню частину річки з камерою; вода з річки поступово перетікає в камеру а; коли рівень води в камері а зрівняється з рівнем її у верхній частині річки, верхні ворота А відкривають  і корабель входить у камеру а; після цього верхні ворота закривають; відкривають щит труби, яка сполучає камеру а з нижньою частиною річки б; камера шлюзу а поступово звільняється від води до рівня її в нижній частині річки б; потім відкривають нижні ворота В і корабель виходить у річку.

При великій різниці верхнього й нижнього рівнів річки будують кілька шлюзових камер, які працюють послідовно (якщо пливти на теплоході по Дніпру з Києва до Чорного моря, то там побудовані шлюзи Запорізької ГЕС).

Ответ
Ответ оставил: Гость
2234234234234234vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
Ответ
Ответ оставил: Гость
5% процентов раствора
Ответ
Ответ оставил: Гость
Сила тяжести - это сила, с которой Земля притягивается к себе тела.
Если исчезнет сила тяжести, то мы будем находиться в невесомости.


Другие вопросы по физике

✅ Ответов: 2 на вопрос по физике: Як встановлюються вільні поверхні однорідної рідини у сполучених посудинах​... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube