Категория
Физика, опубликовано 06.06.2020 22:16

Чим відрізняється рухомий блок від нерухомого?​

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

Блок - колесо з жолобом, закріплене в обоймі, через жолоб блока пропускають мотузку, трос або ланцюг. У нерухомого блока вісь під час піднімання або опускання вантажів нерухома, у рухомого блока рухома вісь піднімається або опускається разом з вантажем.

Рухомий та нерухомий блок призначені для підйому вантажів, проте рухомий блок дає виграш у силі в два рази.

Дослід 1. Нерухомий блок.

До нитки прикріпимо вантаж; нитку перекинемо через блок, вісь якого нерухома; вільний кінець нитки прикріпимо до динамометра; під час піднімання та опускання вантажу вісь блока не рухається і динамометр показує значення сили, з якою ми піднімаємо вантаж; змінимо положення динамометра та підвісимо вантаж до гачка динамометра, покази динамометра будуть ті самі.

Дослід 2. Рухомий блок.

Один кінець нитки закріпимо, до штатива, а другий - до динамометра; на нитці підвішуємо блок з вантажем; піднімаючи або опускаючи вантаж, видно, що разом з ним рухається і блок (тобто цей блок рухомий), причому покази динамометра вдвічі менші, ніж вага вантажу.

Ответ
Ответ оставил: Гость
Его средняя скорость будет равна 27 км/ч.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Перевод из шкалы Цельсия в шкалу Кельвина вычисляется так:
Т(кельвин) = t(цельсий) + 273 ( так как ~ -273 по Цельсию - абсолютный нуль, а 0 Кельвинов есть 273 Цельсия)

Следовательно:
10C+273C=283 К

-27C+273= 246 К

Ответ: 283К, 246К
Ответ
Ответ оставил: Гость
Инертность - свойство тел, состоящее в том, что для изменения скорости тела необходимо, чтобы на него в течение некоторого времени действовала определённая сила


Другие вопросы по физике

✅ Ответов: 2 на вопрос по физике: Чим відрізняється рухомий блок від нерухомого?​... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube