Категория
География, опубликовано 31.10.2019 20:26

Короткое сообщение о спутниках марса прошу

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

ответ:

навколо планети марс обертаються два природні супутники — фобос і деймос. після відкриття галілеєм у 1610 році 4 супутників юпітера астрономи вважали, що кількість супутників зростає вдвічі при переході до більш далекої планети сонячноі системи. оскільки у землі був відомий один супутник — місяць, а у юпітера — 4, вважалося, що у марса повинно бути 2 супутники. про це написав джонатан свіфт у повісті «подорож гулівера на летючий острів лапута». дивним чином ця безпідставна з наукової точки зору гіпотеза справдилася.

супутники марса були відкриті в 1877 році американським астрономом асафом голлом, і названі на честь давньогрецьких міфологічних богів фобоса та деймоса

обидва супутника обертаються навколо своїх осей з тим же періодом, що й навколо марса, тому завжди повернуті до планети однією й тією ж стороною. припливна дія марса поступово сповільнює рух фобоса, що врешті-решт призведе до падіння супутника на марс. деймос, навпаки, віддаляється від марса. першим передбачив, що марс має супутники, йоганн кеплер 1610 року. у спробах розшифрувати анаграму галілея про кільця сатурна («найвищу планету потрійною спостерігаю») кеплер вирішив, що галілей виявив супутники марса. 1643 року монах-капуцин антон марія ширл стверджував, що бачив «марсіанські місяці». 1727 джонатан свіфт у «мандрах гуллівера» описав два маленьких супутники марса, які були відомі астрономам острова лапута. вони оберталися навколо марса за 10 і 21,5 годин. про ці ж супутники 1750 року згадав вольтер у романі «мікромегас». 10 липня 1744 року німецький капітан кіндерман повідомив, що обчислив орбітальний період марсіанського супутника, котрий дорівнював 59 годинам 50 хвилинам і 6 . 1877 року американській астроном асаф холл, працюючи у військово-морський обсерваторії сша з найбільшим у країні 26-дюймовим рефрактором кларка, нарешті знайшов фобос та деймос, два маленьких супутники марса. їх орбітальні періоди виявились близькими до періодів, які запропонував свіфт на 150 років раніше.

объяснение:

перекладеш в перекладачі

Ответ
Ответ оставил: Гость
Зависит от промышленной развитости района. Если людям негде прикладывать голову и руки чтобы нормально жить, то зачем селиться кучей.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Ну вроде бы, водоотталкивающие краски-акриловые, а вот дальше не знаю!
Ответ
Ответ оставил: Гость
Пряности,по моему...


Другие вопросы по географии

Вопрос
География, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 3 на вопрос по географии: Короткое сообщение о спутниках марса прошу... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube