Категория
География, опубликовано 08.02.2019 07:30

Назвіть учених, які вивчали територію україни в кінці xix на початку хх ст.

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

 

1.василь назарович каразін (народився 1773 р. в с. кручик богодухівського району харківської обл., помер 1842 р. в миколаєві). він першим став розглядати метеорологію як науку, розробив проект організації метеорологічної мережі в російській імперії, організував регулярні спостереження за зміною атмосферних явищ у харкові, висловив думку про вплив лісонасаджень на клімат, вивчав ію населення слобідської україни. завдяки зусиллям в.н. каразіна в харкові був заснований у 1805 р. університет.

 

2.василь васильович докучаєв (1846 р., с. милюково на смоленщині, росія — 1903 р., петербург). тривалого часу (1888-1894 рр.) він очолював експедицію, яка вивчала ґрунти, рослинність та геологічну будову полтавщини, склав оригінальну карту ґрунтів цього регіону, дав комплексну фізико-ічну характеристику причорноморських степів.

 

3.павло платонович чубинський (1839 р., бориспіль на київщині — 1884 р., петербург)п. п. чубинський очолив експедицію російського ічного товариства, яка вивчала етнографію і статистику україни, білорусі, молдови. на основі узагальнення зібраного матеріалу в 1872-1878 рр. опублікував дослідження у семи книгах «праці етнографічно-статистичної експедиції в західно-руський край».степан

 

4.львович рудницький (1877 р., перемишль, тепер польща — 1937 р., соловки, росія).

підготував і видав шкільні підручники з ії. автор наукових праць з фізичної та економічної ії україни, багатьох настінних карт україни та карт півкуль українською мовою. у 1933 р. репресований.

 

5.микола ізмаїлович дмитрієв (1886 р., с. улянівка на сумщині — 1957 р., харків). понад 40 років працював у харківському університеті, у 1943-1957 рр. завідував кафедрою фізичної ії. одночасно проводив дослідження в українському науково-дослідному інституті ії і картографії, відомий фахівець з рельєфу.

 

6.максим мартинович паламарчук (1916 р., с. воробіївка хмельницької обл. — 2000 р., київ) — та економіст, академік національної академії наук україни. працював у вузах країни, наукових установах академії наук україни. автор наукових праць з економіки промисловості, сільського господарства, а також підручника з ії україни для 9 класу загальноосвітньої школи та посібників з економічної ії україни.

 

досить ?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ответ
Ответ оставил: Гость
Вот комета
Кометы – это небольшие объекты Солнечной системы, которые движутся по орбите вокруг Солнца и могут наблюдаться в виде яркой точки с длинным хвостом. Они интересны по нескольким причинам.
С древних времен люди наблюдали кометы в небе. Только раз в 10 лет мы можем увидеть комету с Земли невооруженным взглядом. Ее впечатляющий хвост вспыхивает по небу в течение нескольких дней или недель.
В древности кометы считались проклятием или знамением, предшествующим беду. Так в 1910 году, когда Землю зацепил хвост кометы Галлея, некоторые предприниматели воспользовались ситуацией и продавали людям противогазы, таблетки от кометы, а также зонты для защиты от комет.
Свое название комета получила от греческого слова «длинноволосый», так как люди в Древней Греции думали, что кометы похожи на звезды с распущенными волосами.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Он не изменяется по скольку он растворяется.

Ответ
Ответ оставил: Гость
Фото пришлите пожалуйста


Другие вопросы по географии

✅ Ответов: 3 на вопрос по географии: Назвіть учених, які вивчали територію україни в кінці xix на початку хх ст.... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube