Категория
География, опубликовано 07.01.2020 18:04

Що таке: верхні шари атмосфери, стратосфера, озоновий шар, тропосфера.

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

шари атмосфери визначаються вертикальним розподілом температури і різною щільністю газів на її рівнях. розрізняють такі шари атмосфери землі: тропосфера, стратосфера, мезосфера, термосфера, екзосфера. окремо виділяють іоносферу.

стратосфера є шаром атмосфери між тропосферою і мезосферою. межі даного шару становлять від 8-16 км до 50-55 км над поверхнею землі. у стратосфері газовий склад повітря приблизно такий же, як і в тропосфері. відмінна особливість - зменшення концентрації водяної пари і підвищення вмісту озону.

до 80% всієї маси атмосфери становить тропосфера - нижній приземний шар атмосфери. тропосфера в полярних поясах розташована на рівні до 8-10 км над земною поверхнею, в тропічному поясі - максимально до 16-18 км.

озо́носфера, озоновий шар, озоновий екран — шар атмосфери, в межах якого концентрація молекул озону в 10 разів вища, ніж біля поверхні землі. озоновий шар лежить в стратосфері на висоті від 15 до 35 км. завдяки порівняно високій концентрації озону тут інтенсивно поглинається ультрафіолетова частина сонячної радіації.

Ответ
Ответ оставил: Гость
Самый малый, не глубокийА на карте он высокийТам где полюс, где морозобитает "море" гроз Океан на севере полярныйОн холодный, льдом покрытНе глубокий, не широкийМатерик он омывает
Ответ
Ответ оставил: Гость
Бенгальский залив находится в тропическом поясе
Ответ
Ответ оставил: Гость
Вот лови ответ.....................


Другие вопросы по географии

Вопрос
География, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 1 на вопрос по географии: Що таке: верхні шари атмосфери, стратосфера, озоновий шар, тропосфера.... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube