Категория
География, опубликовано 28.02.2020 00:01

Опишіть річкову систему місісіпі​

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

Найбільша річка Північної Америки – Міссісіпі. Її довжина разом з притокою Міссурі становить 5 971 км. Це одна з найдовших річок на Землі. Вона бере початок на північному заході Центральних рівнин. При впадінні в Мексиканську затоку вона утворює одну з найбільших на земній кулі дельт, яка щорічно висувається в затоку приблизно на 100 м. Коли в горах тануть сніги або коли йдуть зливи, Міссісіпі виходить з берегів і затоплює поля й поселення. Для захисту від повеней на річці збудовані дамби і відвідні канали. Разом зі своїми великими притоками Міссісіпі утворює величезну річкову систему.

Праві притоки Міссісіпі, що течуть засушливою територією, приносять в неї мало води. Найбільша з них – Міссурі. За довжиною вона перевершує Міссісіпі, проте, несе значно менше води. Головну роль в її живленні відіграють дощі, певне значення мають і сніги, що випадають в горах. Тому навесні і влітку внаслідок злив і танення снігу бувають сильні повені. У інші періоди Міссурі сильно міліє і доносить мало води до Міссісіпі. Протікаючи з півночі на південь річка розмиває глинисті породи, тому її води стають бруднувато-жовтими. За це американці жартівливо називають її „товстою бруднулею”.

Натомість ліві притоки Міссісіпі повноводні протягом року. Найбільша ліва притока – Огайо – починається в Аппалачах і перетинає зі сходу на захід Центральні рівнини. Вона збільшує кількість води в Міссісіпі майже у 1,5 рази. Найбільш повноводною річка буває під час літніх мусонних дощів.

Маккензі – найбільша річка басейну Північного Льодовитого океану. У верхній течії вона порожиста і має гірський характер, а в нижній – рівнинний. Річка має здебільшого снігове живлення. У холодний період року вона скута кригою. Впадаючи в море, вона утворює велику дельту.

Объяснение:

Ответ
Ответ оставил: Гость
Замбезі - четверта за довжиною ріка в Африці. Площа басейну - 1570000 км2, протяжність - 2574 км. Витік річки знаходиться в Замбії, річка тече через Анголу, по межі Намібії, Ботсвани, Замбії і Зімбабве, до Мозамбіку, де впадає в Індійський океан.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Африканская пословица гласит: вода — дороже муки. Это свидетель­ствует о том, что местные жители ценят воду выше богатства. На значи­тельных площадях Африки воды действительно мало. Реки Африки относятся к трем бассейнам: Атлантического, Индийского океанов и бассейну внутреннего стока. Самую большую площадь занимают реки бассейна Атлантического океана (около 1/2 площади матери­ка). Вместе с тем 1/3 территории относится к бассейну внутреннего стока. В Индийский океан впадают реки с 1/5 площади Африки. Истоки трех из четырех больших рек Африки — Конго (Заир), Замбези и Нила — находятся на сравнительно небольшом расстоянии друг от друга — в Восточной Африке. Каждая из этих трех рек начинается в нагорьях рифтовой зоны. Конго впадает в Атлантический океан на западе, Замбези в Индий­ский океан на юго-востоке, Нил — в Средиземное море на севере материка.
Ответ
Ответ оставил: Гость
На юг вдоль берегов Гренландии 


Другие вопросы по географии

Вопрос
География, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 1 на вопрос по географии: Опишіть річкову систему місісіпі​... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube