Категория
География, опубликовано 27.03.2020 07:26

Характеристика помірно континентального кліматичної області Євразії ​

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

ответ: Помірний кліматичний пояс охоплює величезн вразії. Протягом усього року там формуються помірні повітряні маси. Через значну протяжність поясу і панування західних вітрів, там добре ться зміна типів клімату із заходу на схід. Тому в межах помірного поясу виділяють чотири кліматичні області. На заході, завдяки повітряним масам з Атлантичного океану, зима м’яка з середньою температурою повітря вище 0 0С, а влітку від +10 0С до + 18 0С. Опадів випадає багато – понад 1 000 мм за рік. Взимку часто буває мряка, довго тримаються тумани, а влітку погода хмарна, похмура. Це область морського помірного клімату.

Далі на схід, аж до Уральських гір, формується область помірно континентального типу клімату. Тут вплив Атлантики поступово слабне. Зима холодна і морозна, літо тепле. Погода нестійка, взимку бувають відлиги, а влітку часто йдуть дощі.

Помірно-континентальний клімат

Помірно-континентальний клімат

За Уралом, у Середній та Центральній Азії, панують континентальні помірні повітряні маси. Взимку вихолоджена земна поверхня охолоджує повітря до –50 0С. Влітку, навпаки, поверхня нагріває повітря до дуже високих температур. Атлантичні повітряні маси опадів сюди майже не доносять. Тому взимку снігу мало і поверхня промерзає на значну глибину. Так формується континентальний помірний тип клімату. На сході ж поясу клімат помірний мусонний з сухою холодною зимою і вологим теплим літом.

Объяснение:

Ответ
Ответ оставил: Гость
1:4000000 – в 1 см 40 км
7*40=280 км до Самарканда
4,5*40=180 км до Джиззака
280-180=100 км
Ответ: разница на 100 км
Ответ
Ответ оставил: Гость


Тихий океан пересекает экватор(находится и в северном и в южном полушарии)
По отношению к нулевому меридиану-находится и в восточном полушарии и в западном
Ответ
Ответ оставил: Гость
Ну я живу в тольятти тут нет безработицы это все от человека зависит


Другие вопросы по географии

✅ Ответов: 3 на вопрос по географии: Характеристика помірно континентального кліматичної області Євразії ​... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube