Категория
География, опубликовано 30.03.2020 17:26

Які географічні пояси перетинає річка янцзи

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

ответ:Янцзи́ (спрощ.: 扬子江; кит. трад.: 揚子江; піньїнь: Yángzǐ Jiāng) або Чан (спрощ.: 长江; кит. трад.: 長江; піньїнь: Cháng Jiāng, «Довга річка») — найдовша річка Євразії, третя за довжиною у світі (після Нілу і Амазонки). Протікає територією Китайської Народної Республіки, має довжину близько 6 300 км, площа басейну — 1 808 500 км².

Янцзи приймає притоки з п'ятої частини площі Китаю і в її басейні проживає третина населення Китаю[5]. Разом з Хуанхе, Янцзи є найважливішою річкою в історії, культурі та економіці Китаю. Процвітаюча дельта річки Янцзи продукує до 20% ВВП Китаю. Річка є важливою фізичною і культурною розділовою лінією між Північчю і Півднем Китаю. Китайці, що живуть на північ від Янцзи, говорять різними діалектами мандаринської мови. У більшості провінцій на південь від річки розмовляють китайськими мовами, які є незрозумілими для мандариномовних людей.

Річка Янцзи протікає через велику кількість екосистем і сама є середовищем проживання декількох ендемічних і зникаючих видів, включаючи китайських річкових дельфінів (нині вимерлі), китайських алігаторів, і осетра Янцзи. Протягом тисячоліть людина використовувала річку для пиття, зрошення, каналізації, транспорту, промисловості, позначення кордонів і воєн. В останні роки річка постраждала від промислового забруднення навколишнього середовища, сільськогосподарських стоків, замулювання і втрати водно-болотних угідь та озер, що посилює сезонні повені. Деякі ділянки річки в наш час[коли?] охороняються як природні заповідники. Ділянка Янцзи, що тече через глибокі ущелини на заході провінції Юньнань є частиною заповідника «Три паралельні річки», що входить до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Объяснение:

Ответ
Ответ оставил: Гость
1-4 в верхнем правом углу в расчет брать ?
Ответ
Ответ оставил: Гость
Там де часто іде землетрус іспанія
Ответ
Ответ оставил: Гость
Норвегия

Финляндия

Швеция



Другие вопросы по географии

✅ Ответов: 1 на вопрос по географии: Які географічні пояси перетинає річка янцзи... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube