Категория
География, опубликовано 07.06.2020 02:01

ТЕРМІНОВО Які глобальні демографічні проблеми проявляються на території України в наш час. Розгорнута відповідь.​

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

Під час вивчення географії України ви ознайомилися з її екологічними, демографічними, економічними і соціальними проблемами. За територією, масштабами і наслідками ці проблеми поділяються на глобальні (планетарні), що стосуються всього людства, всієї землі, і локальні, які проявляються тільки в окремих районах (країнах, частинах країн).

В Україні нині дуже несприятлива демографічна ситуація. Лише за вісім років (1993-2000 pp.) чисельність населення в країні скоротилося на 2,5 млн чоловік. Це відбулося головним чином за рахунок зниження його природного приросту, хоч на цей процес впливає і механічний рух населення — виїзд з країни людей перевищує в'їзд.

Зародилась демографічна криза ще п'ятдесят років тому. З 1960 р. загальний приріст населення нашої країни знижувався, а з 1993 р. почалося уже зменшення кількості жителів.

Відомо, що розв'язати проблему можна тільки тоді, коли з'ясовано причини її виникнення. Часто одним із чинників демографічної кризи вважають погіршення якості життя українців. Але ж у більшості бідних африканських країн природний приріст населення є досить високим. Отже, рівень життя людей не є визначальним чинником у демографічній кризі. Певно, подібних чинників багато. Не можна не враховувати з-поміж них і глобального — тенденції в усьому світі до зниження природного приросту населення, яке гається починаючи з 50-х років.

Вихід з демографічної кризи пов'язаний з економічною стабілізацією, що можлива за умов переходу країни до ринкових засад господарювання. Про це свідчить позитивний досвід Чехії, Польщі, Угорщини, Естонії, у яких припинився спад виробництва і поступово зростає рівень життя громадян.

Объяснение:

Ответ
Ответ оставил: Гость
(60° 0’ 0) северной широты 
(31° 30’ 0) восточной долготы 
Ответ
Ответ оставил: Гость
Если бы не было круговорота воды- воды бы не было на планете нашей.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Гульцово этот город


Другие вопросы по географии

✅ Ответов: 2 на вопрос по географии: ТЕРМІНОВО Які глобальні демографічні проблеми проявляються на території України в наш час. Розгорнута відповідь.​... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube