Категория
География, опубликовано 07.06.2020 01:39

Розташуйте океани у порядку зростання кількості кліматичних поясів,в межах яких вони а.тихий.б.північний льодовитий.в.індійський.г.атлантичний.

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

Объяснение: Клімат Тихого океану визначається зональними закономір­ностями розподілу сонячної інсоляції та циркуляції атмосфери. Над океаном формуються такі провідні центри дії атмосфери: Алеутський мінімум, два субтропічні максимуми, розділені екваторіальною депресією, та приантарктична смуга низького тиску. Відповідно до цих баричних центрів діють поля вітрів, хмарнос­ті, температури тощо. Загальною циркуляцією атмосфери зумов­лено також формування кліматичних поясів: екваторіальний, два субекваторіальні, два тропічні, два помірні та субарктичний. Позаяк океан у Південній півкулі через широкі проходи сполучений з Індійським та Атлантичним океанами, тут інакше, ніж у Північній півкулі, виявлено зональність атмосферної циркуляції, а отже, і особливості кліматичних поясів. Адже в помірних широтах Північної півкулі океан звужується на північ в оточенні Американського та Євразійського материків.

Значною мірою на циркуляції атмосфери над Тихим океаном позначається розташування Кордильєрів. Вони перешкоджають проникненню океанічних повітряних потоків у глиб американ­ських континентів, що сприяє стаціонуванню субтропічних ан­тициклонів поблизу східних берегів океану. Але найбільше на клімат Тихого океану, зокрема його північно-західної частини, впливають   сезонна   зміна  атмосферного   тиску   над  Азією   і спричинена нею сезонна мусонна циркуляція.

У тропіках значний вплив на атмосферну циркуляцію мають острови Індонезійського архіпелагу. Складна орографія цих островів в умовах мусонних вітрів сприяє розвиткові конвекції, утворенню хмарності, випаданню значних опадів. При конден­сації звільнюється велика кількість тепла, а це приводить до утворення перманентної баричної депресії.

Важливим кліматоутворювальним фактором є великі градієн­ти температури поверхні води на 35—45° пн. ш. в північно-західній частині океану. В районах теплих течій — Куросіо, Східно-Австралійської та Аляскинської — режим погоди не такий, як на таких самих широтах у районах холодних течій — Каліфорнійської, Перуанської та Курильської. Засушливість приекваторіальної зони на сході океану зумовлена інтенсивним екваторіальним апвелінгом, завдяки якому до поверхні океану надходять глибинні води.

Течії. Уся система поверхневих течій може бути показана у вигляді закономірної зміни кругообігів, відокремлених один від одного гідрологічними фронтами. На півночі вирізняється суб­полярний циклональний кругообіг, утворений Аляскинською, Алеутською, Камчатською, Курильською та Північно-Тихо-океанською течіями. Останньою проходить полярний гідроло­гічний фронт, який відокремлює субполярний циклональний кругообіг від субтропічного антициклонального кругообігу, що його утворюють течії Каліфорнійська, Північна Пасатна і Куро­сіо. Між Північною Пасатною та Південною Пасатною течіями утворюються два циклонічні кругообіги. Вони розмежовуються Екваторіальною протитечією. По цих течіях проходять тропічні та екваторіальні фронти. Такі самі коловороти є і в Південній півкулі. Встановлено, що на основних гідрологічних фронтах відбувається дивергенція, а в середині кругообігів — конверген­ція.

Важливу роль у циркуляції вод Тихого океану відіграє підповерхнева течія Кромвеля, що рухається під Південною Пасат­ною течією на схід на глибині 500—100 м зі швидкістю 0,5— 0,9 м/с і є своєрідною компенсаційною течією.

У водному балансі океану головне значення має водообмін з Індійським та Атлантичним океанами. Велика кількість води надходить з Індійського океану разом з Антарктичною Циркум­полярною течією, а також від опадів, стоку річок, танення антарктичної криги. Витрачається вода зі стоком в Атлантичний океан, через австрало-азійські моря в Індійський океан та в Північний Льодовитий океан через Берингову протоку; частина води випаровується.

Ответ
Ответ оставил: Гость

Б В Г А

Объяснение:

Ответ
Ответ оставил: Гость
Афана́сий Ники́тин — русский путешественник, писатель, тверской купец, автор знаменитых путевых записей, известных под названием «Хождение за три моря». Стал одним из первых европейцев, достигших Индии в XV веке. Умер в 1475-ом г.
Ответ
Ответ оставил: Гость
1.Саранск
2.Беррешид
3.Иркутск
4.Бразилия
5.Омск
6.Азов или Ростов-на-Дону


Ответ
Ответ оставил: Гость
Нет, т к самый маленький материк Земли-Австралия


Другие вопросы по географии

Вопрос
География, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
География, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
География, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 3 на вопрос по географии: Розташуйте океани у порядку зростання кількості кліматичних поясів,в межах яких вони а.тихий.б.північний льодовитий.в.індійський.г.атлантичний.... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube