Категория
География, опубликовано 14.03.2019 08:50

Як атмосфера впливає на світовий океан?

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
Світовий океан і атмосфера землі нерозривно пов’язані між собою і являють собою єдину систему. обмін енергією між океаном і атмосферою формує клімат на землі і впливає на усі екосистемні процеси на планеті.  океанічна циркуляція відбувається за рахунок вітрів на поверхні і відмінностей у щільності водних мас. в результаті з’являються течії, які переносять теплу чи холодну воду навколо землі. так, наприклад, гольфстрім несе теплу воду тропіків до північної європи. ця течія є поверхневою, але в океанах також відбувається перенесення теплої і холодної води з однієї глибини на іншу та на поверхню.  ці процеси конвергенції та дивергенції є важливими для підтримки біологічного багатства океанів. з глибини піднімаються холодні, багаті поживними речовинами води, які необхідні для підтримки фауни і флори морів та океанів.  це явище зазнає впливу домінуючих вітрів, зокрема на західному побережжі південної америки, де південні вітри зганяють тепліші води далі від берега, а з глибин вгору піднімаються холодні, багаті біогенними елементами води. ці сприятливі умови забезпечують існування великої кількості риби та інших морських і океанічних організмів.   проте приблизно один раз в чотири роки необхідні вітри не з’являються, що порушує увесь процес. припиняється постачання незамінних поживних речовин з глибин, що призводить до різкого зменшення кількості морських організмів, а отже, і до величезних збитків для . це явище, відоме під назвою ель-ніньо, може тривати кілька місяців. інколи його пов’язують з змінами кліматичних умов.  світовий океан є складною системою. інколи кажуть, що людина значно більше знає про космос, ніж про те, щоб відбувається в глибинах океану. глибоководні процеси зумовлені різними чинниками, такими, як солоність, температура, місячна гравітація(яка є причиною припливів). кожен з цих чинників, а також їх порушення чи зміни зумовлюють суттєві наслідки як в локальному, так і в масштабі. 
Ответ
Ответ оставил: Гость
1) факторы размещения : ориентация на потребителя и военно стратегической для энергетического
Пример районы : Екатерингбург Орск Красноярск Иркутск Новосибирск
Ответ
Ответ оставил: Гость
От географического положения материка зависит (по очереди) : климат, растительность, почвы, животный мир; а также возможности сельского хозяйства для стран материка. Если знаешь геогр. положение - можно вычислить все остальное.

Ответ
Ответ оставил: Гость
1) влажные экваториальные леса
2)пустыни
3)области высокой полярности
4)жестоколистные леса


Другие вопросы по географии

Вопрос
География, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 3 на вопрос по географии: Як атмосфера впливає на світовий океан?... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube