Категория
История, опубликовано 19.04.2020 08:26

Пам'ятки архітектури України 17-18 століття​

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

Відповідь:

Пам’ятки архітектури бароко першої половини 17 ст. збереглися у Львові (костели бернардинів і єзуїтів) та Києві (перебудова Успенського собору італійцем Брачі в 1613 p.)

Саме в той час сформувався в архітектурі стиль, що дістав назву українського, або козацького, бароко (друга половина 17)

Пояснення:

Найвизначнішим архітектором на західноукраїнських землях був Бернард Меретин. Найбільша пам’ятка його творчості – Львівський собор св. Юра (споруджений у 1744-1764 pp.), в архітектурі якого західноєвропейські риси гармонійно поєднані з національними, українськими. Величний ансамбль собору нагадує піраміду. Прикрасами служать різноманітні балюстради, ліхтарі, багата різьба та ліплення.

Значних успіхів досягають українські будівничі в дерев’яній архітектурі. Так, Миколаївський собор Медведівського монастиря мав сорокаметрову висоту, а запорізька дерев’яна церква у Новоселищі, збудована у 1773 р. Я. Погребняком, сягала 65 метрів, це була найвища дерев’яна споруда на Україні. Відомими пам’ятками дерев’яного будівництва на Західній Україні є церкви св. Параскеви у Крехові (1658), св. Богородиці у Ворохті, св. Миколи у Кривках (тепер перенесена до Львова).

Ответ
Ответ оставил: Гость
В 1930 годы стало понятно, что Европа готовиться к новойбольшой войне. В 1933 году в Германии пришли к власти национал-социалисты. ВСССР начался новый виток репрессии Сталина против высшего командного составаРККА. В Италии к власти рвались фашисты под предводительством Б. Муссолини, ацентральные державы и Великобритания вели себя крайне пассивно перед лицомнеминуемого шторма. Объяснить это можно изменяющейся социально-политической обстановкой в Европе того времени
Ответ
Ответ оставил: Гость
Слоожно сказать прпрямо так и
Ответ
Ответ оставил: Гость
Давай пиши я помогу сделать


Другие вопросы по истории

✅ Ответов: 2 на вопрос по истории: Пам'ятки архітектури України 17-18 століття​... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube