Категория
История, опубликовано 06.06.2020 10:11

Укажіть про кого йдеться: За часів його правління Османська імперія досягла вершини своєї могутності. У результаті численнх війн значно розширив територію Османської імперії​

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

Осма́нська імпе́рія — ісламська монархічна держава турецької династії Османів. Існувала у 1299–1923 роках. Заснована султаном Османом І на території Малої Азії. У ранньому новому часі була наддержавою в Європі та Середземномор'ї. Знищила Візантійську імперію, захопивши її столицю Константинополь, перейменований на Стамбул (1453). У часи найбільшого розквіту в XVI — XVII століттях займала Анатолію, Близький Схід, Північну Африку, Балканський півострів і прилеглі до нього з півночі землі Європи. Мала численних васалів — Волощину, Молдовське князівство, Дубровницька республіка, Кримське ханство, Мекку, Трансильванію, Імеретінське царство та інших. Очолювалася султанами, що також носили титули падишаха, халіфа й імператора Риму. Керувалася міцним центральним урядом (портою) та багатонаціональною бюрократією на місцях. Столиця розташовувалася у містах Сегют (1299–1326), Бурса (1326–1365), Едірне (1365–1453) й Стамбул (1453–1922). Панівною релігією був суннітський іслам, представники інших релігій обкладалися податком. Основною мовою панівної верстви була османська турецька. Серед багатонаціонального населення найчисленнішими етносами були турки, греки, вірмени і араби. У XVI—XVII століттях мала одну з найкращих армій світу, каркас якої становили артилерія та яничарська піхота. Вела перманентні війни із Персією, Священною Римською Імперією, Угорським королівством, Польщею, Російською імперією, Венеціанською республікою, Папською областю і Мальтійським орденом. На вершині своєї могутності, під час правління Сулеймана I Пишного від воріт Відня до Перської затоки, від Криму до Марокко. Вступила в епоху занепаду після поразки у Великій турецькій війні (1683—1699). Сильно ослабла внаслідок корупції чиновництва, яничарських бунтів, поразок у російсько-османських війнах XVIII — XIX століть та націоналістичної політики молодотурків. Розпалася після Першої світової війни 1914—1918 років. 1922 року було скасовано монархію, а 1924 року — халіфат. Розпад держави закріпив Лозаннський договір 1923 року, внаслідок якого постала Турецька республіка, наступниця імперії. Колишні володіння Османів стали незалежними державами або володіннями Великої Британії, Франції та Росії.

Ответ
Ответ оставил: Гость
Разные, но в основном низшие. сторонниками патриотизма, ( т.е. независимости ) были как и жители колоний, так и рабы, так и деятели века просвещения ( например, Б. Франклин.)

Ответ
Ответ оставил: Гость
Дорогая, сударыня. В наше время поступки кажутся особой движущей силой. Я средневековый рыцарь, решил посвятить Вам эти строки:
Вы, Дама моего сердца
Мне хочется любить Вас и желать
Бросьте с балкона платочек и попросите стакан воды.
Ваш, рыцарь.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Фактически, библейские сказания затрагивают морально-этические проблемы человека: не убивать, не врать, не воровать, не лениться, не быть алчным, не быть тщеславным  и не быть гордецом. С другой стороны в Библии существует огромное количество "не состыковок" с ее основными принципами, пример:  Моисей убивает египтянина, убедившись что никто не смотрит. Исход 2:11-12, или пророк Елисей, который наслал на детей разъяренных медведиц, которые смеялись над ним -  «вышли две медведицы из леса и растерзали из них сорок два ребёнка». 
 


Другие вопросы по истории

Вопрос
История, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 1 на вопрос по истории: Укажіть про кого йдеться: За часів його правління Османська імперія досягла вершини своєї могутності. У результаті численнх війн значно розширив територію Османської імперії​... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube