Категория
История, опубликовано 07.06.2020 01:39

Проаналізувати літопис

«Цікавому норову людському не може нічого бути сподобнішого, ласкавий читальнику, як читати книги й дізнаватися про давні людські діяння та вчинки... Оглядаючи літописні та історичні писання чужоземних письменників, читав я про всілякі діяння й побачив, що славу тих чужоземців пояснено й незатемнено. Цього не скажеш про наших сармато-козацьких предків, що так само, як і чужинці, вели війни й славилися лицарською відвагою та богатирськими подвигами. Наші письменники про них нічого не написали і не розтлумачили: я побачив, що славу нашу сховано під плащем їхніх нікчемних лінощів. Бо коли хто з давніх слов’яно-козацьких письменників і відтворив якусь, варту пам’яті, сучасну йому подію, то записав це вельми куцим і короткослівним реєстриком, не відзначивши, з яких причин те постало, як відбувалося і як закінчилося, не зазначивши й побічних обставин».

Проаналізуйте уривок відповідно до правил опрацювання фрагментів історичних джерел.

1 крок - визначте, ким був автор документа, узагальніть, про що йдеться в поданому уривку, з'ясуйте, коли відбулися описані події.

2 крок - визначте, як автор розповіді ставиться до подій або історичних діячів, про які йдеться; поміркуйте, навіщо він свідчить про події, що хотів повідомити; з'ясуйте значення подій та явищ, про які йдеться в джерелі.

3 крок - поясніть, у чому для себе вбачаєте цінність джерела; стисло висловте своє ставлення до описаних подій або діячів.

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
Самые ранние обозначения на монетах Лидии стали появляться в 625 г. до наш.эры. Это финикийские надписи в виде букв "LMLK" они были использованы на очень редких лидийских монетах. Так же надписи лидийского царя Ярдис (YRDYS, ARDYS). Связь имени царя Ярдис с солнечным богом доказывает обратная сторона монеты в виде свастики (немецкий крест оттуда брал начало). Рычащий лев и символ солнца (свастика) присутствуют на многих монетах Лидии.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Эфиопия, Аравия, Финикия, Греция.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Нарисуй как из окна видно что люди ругаются ходят в одежде любой(например по парку ходит человек в халате домашнем и в кепке) было бы смешно даже!
Ответ
Ответ оставил: Гость
 В 1921 г наблюдались неурожаи, голод, эпидемии, крестьяне были недовольны политикой "военного коммунизма"
 Крестьяне, возмущенные действиями продотрядов, перестали не только сдавать хлеб, но и поднялись на вооруженную борьбу.
Восстания охватили Тамбовщину (лето 1920г -"Антоновщина" по рук-вом эсера Антонова) , Украину, Дон, Кубань, Поволжье и Сибирь. Крестьяне требовали изменение аграрной политики, ликвидации диктата


Другие вопросы по истории

Вопрос
История, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 1 на вопрос по истории: Проаналізувати літопис «Цікавому норову людському не може нічого бути сподобнішого, ласкавий читальнику, як читати книги й дізнаватися про давні людські діяння та вчинки... Оглядаючи літописні та історичні писання чужоземних письменників, читав я про всілякі діяння й побачив, що славу тих чужоземців пояснено й незатемнено. Цього не скажеш про наших... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube