Категория
История, опубликовано 06.06.2020 20:22

Як називаються землі, які належать особисто королю?

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

Га́лицько-Воли́нське князівство, або Ру́ське королі́вство (лат. Regnum Russiæ[1] / Rusie[2]) — середньовічна монархічна держава у Східній Європі. Існувало у 1199—1349 роках. Керувалася князями і королями із династій Рюриковичів, П'ястів та Гедиміновичів. Утворене волинським князем Романом Мстиславичем внаслідок приєднання Галицького князівства у 1199. Після коронації Данила Романовича у 1253, стало Руським королівством, спадкоємцем Київської династії, продовжувачем європейських, руських політичних і культурних традицій.

Одне з найбільших князівств періоду феодальної роздробленості Русі. До його складу входили Галицька, Перемишльська, Звенигородська, Теребовльська, Володимирська, Луцька, Белзька, Холмська та Берестейська землі, Пониззя (пізніше Поділля) а також територія між Східними Карпатами, Дністром і Дунаєм — Шипинська та Берладська землі, на яких згодом виникло Молдавське князівство.

Проводило активну зовнішню політику в Східній і Центральній Європі. Головними ворогами (конкурентами) були Польща, Угорщина, з середини XIII століття — Золота Орда і Литва. Для протидії сусідам неодноразово укладались союзи із католицьким Римом і Тевтонським Орденом.

Занепало внаслідок династичної кризи, надмірно сильні позиції боярської шляхти у політиці. У 1340 році, у зв'язку зі смертю від отруєння останнього повновладного правителя князівства Юрія ІІ Болеслава Тройденовича, розпочався тривалий конфлікт між сусідніми державами за галицько-волинську спадщину. У 1349 році королівство перестало існувати як єдина політично ціла одиниця: Галичина була поглинута сусіднім Польським королівством, а Волинь поступово інкорпорована Гедиміновичами до Великого князівства Литовського після смерті останнього руського короля та волинського князя Любарта. Угорщина не визнала зайняття Галицької землі Польщею у 1387 р. У 1434 році на його території було створено Руське, а в 1462 — Белзьке воєводство.☺☺☺☺

Объяснение:

☺☺☺☺☺

Ответ
Ответ оставил: Гость

Відповідь:

Князівства

Пояснення:

Ответ
Ответ оставил: Гость
Бург - в основе города была крепость.
форд, фурт - через брод было легче всего пройти, и транспортировка легче
бридж - значит мост имел когда то большое значение для района в целом

Санкт- петерБУРГ. Бург- в немецком языке означает " Крепость" , а в Питере много их
Города с окончанием фурт (форт) - строились возле фортификационных сооружений - мостов, переправ, и. т. д. , поэтому эти города надо искать возле русел рек. .
Ответ
Ответ оставил: Гость
Противоречия между нарождающимся капиталистическим и старым феодальным укладами. Недовольство политикой Стюартов, обострение отношений и открытый разрыв между королём и Парламентом. Противоречия между англиканской церковью и пуританизмом.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Павамрошапсвуееаспопсчмьбрр5800853


Другие вопросы по истории

Вопрос
История, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
История, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
История, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 3 на вопрос по истории: Як називаються землі, які належать особисто королю?... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube