Категория
История, опубликовано 06.06.2020 20:39

Поясніть, чому виступ гетьмана І. Мазепи проти влади російського царя зазнав поразки. Коротко, в цілому.

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

Зносини Мазепи зі шведами пожвавилися в 1706 році. Очевидно, тоді й була укладена угода між Швецією і Україною. П.Орлик у "Виводі прав України", написаному у 1712 році, подав такий зміст цієї угоди: Україна має бути вільною державою, Українським князівством, Мазепа-довічним князем, або гетьманом. Після його смерті стани мають обрати наступника; король шведський має захищати Україну від ворогів. Ці переговори велися у глибокій таемниці, тому ширші кола українського суспільства аж до 1708 року вважали гетьмана московським посіпакою, i коли той перейшов на бік Карла не повірили йому. Власне українська старшина змусила Мазепу до рішучих кроків 1708 року, коли гетьман опинився у безвиході після наказу Петра 1 йти на до роcійській армії, в той час, як уся Україна була окупована царськими військами. Гетьман волів дочекатися наслідків вирішальної сутички між Петром I Карлом XII, але обставини не дозволили цього. I Мазепа виступив проти Петра не встигши ні підготувати до цього українське суспільство, ні стягнути в Україну більшість збройних сил.

Ответ
Ответ оставил: Гость
Макаренко П. В. Германский фактор в Октябрьской революции 1917 г. // Вопросы истории. 2008. № 5. С.30-45. Октябрьскаяреволюция: главное событие XX века или
Ответ
Ответ оставил: Гость
Давид известный царь
Ответ
Ответ оставил: Гость
Г) Филофей                  ....................


Другие вопросы по истории

Вопрос
История, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 1 на вопрос по истории: Поясніть, чому виступ гетьмана І. Мазепи проти влади російського царя зазнав поразки. Коротко, в цілому.... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube