Категория
История, опубликовано 06.06.2020 21:40

Склади розповідь на тему мода давніх римлян

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

Римська імперія – один з найцікавіших періодів античної історії, так і в цілому історії, адже саме Рим багато в чому вплинув на подальший розвиток загальноєвропейської культури і цивілізації.верхній одяг в ту далеку епоху багато міг розповісти про свого власника, про його соціальний статус та етнічну приналежність. Повсякденним верхнім одягом римських чоловіків була тога з овечої вовни, але носити її мали право лише громадяни Риму. Тога пурпурного кольору символізувала перемогу, тога сірого або чорного кольору була знаком жалоби. Особливі тоги існували для священнослужителів, кандидатів на державні посади і для неповнолітніх юнаків.У повсякденному житті римські чоловіки замість тоги з більшою охотою носили теплий плащ з щільної тканини, який одягався через голову, цей плащ називали пенулою. Цікаво, що часто пенула володіла і капюшоном, яким в разі негоди можна було прикрити голову. Зокрема це був улюблений одяг у римських солдатів.

Цікавий факт: у сусідів-кельтів римські чоловіки придбали звичай носити штани, в яких (на відміну від тунік і тог) було зручно їздити на коні, та й взагалі було зручно (як бачимо, штани як елемент одягу не втратили своєї популярності і по сьогоднішній день). Хоча штани не відразу увійшли в ужиток в римському суспільстві, так як вважалися варварським одягом, спочатку їх носили лише римські легіонери, які оцінили їх велику зручність.Спершу щоденним жіночим одягом римлянок була довга жіноча туніка з рукавами. Потім їй на заміну прийшла більш широка туніка з безліччю складок і короткими рукавами. Доходила така туніка до ступень, на талії ж вона скріплялась поясом.

Основу жіночого одягу римлянок становили витончене драпірування, що спускалися вниз. Одяг жінок в стародавньому Римі мав різноманітну колірну гамму, яка відрізнялася яскравістю і насиченістю. Наприклад, одяг римської нареченої являв собою довгу туніку яскраво-червоного кольору, на голову додатково одягалось помаранчеве покривало. У повсякденному житті жінки носили туніки золотистих, блакитних, зелених і сірих кольорів.

Головним взуттям римлян були сандалі і черевики з м’якої шкіри. Часом вони прикрашалися вишивкою і металевими деталями.

Объяснение:

Ответ
Ответ оставил: Гость
Мидия государство Западной Азии в 6 веке до н. э.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Чтобы противостоять центральному блоку(союзу Германии)

Ответ
Ответ оставил: Гость
1605- 1606гг. - правление Лжедмитрия l. В результате заговора, 17 мая 1606г. Лжедмитрий был убит. Его тело было положено на Московской площади и в течение 3-х дней, люди подходили и резали его, а позже тело самозванца было сожжено, а пепел заправили в пушку, направили в сторону Речи Посполитой и сказали: "откуда пришел туда и возвращайся".
1606- 1610 гг. - правление Василия Шуйского. В 1610 г. Василий Шуйский был свергнут с престола и насильно пострижен в монахи.
1606- 1607гг. - восстание под предводительством Ивана Болотникова.
1609г. - начало вторжения иностранных войск в Россию.
В июле 1610г. Россией стала править "Семибоярщина". Туда входило 7 знатных бояр во главе с Мстиславским. (1610- 1612)
1611г. - 1- ое народное ополчение: Трубецкой, Ляпунов, Пожарский.
Осень 1611 г. - 2- ое народное оплчение, которой возглавил Минин.
В результате Земского собора 1613г. на престол был выбран Михаил Федорович Романов. 1613- 1645гг. правления.


Другие вопросы по истории

Вопрос
История, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 2 на вопрос по истории: Склади розповідь на тему мода давніх римлян... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube