Категория
История, опубликовано 07.06.2020 00:39

Як розгорталося національне відродження кримських татар

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

ответ:Процес становлення кримськотатарського національно-визвольного руху розпочався у 80-х рр. XIX ст. Його основні ідеї сформувалися в Туреччині й пов’язані з виникненням руху молодотурків, які боролися проти султанської монархії в країні і всього того, що перешкоджало розвитку турецького народу. У Стамбулі, що був тогочасним центром освіти, татарська інтелігенція під впливом молодотурків стала розвивати свій рух. Молодотатари, як їх називали, відіграли помітну роль у подальшому розгортанні кримськотатарської національно-визвольної боротьби. Вони вважали за необхідне відмовитися від традиційного для татарського суспільства клерикалізму, боротися за підняття рівня освіченості народу, за зміни у традиційній соціальній структурі й статусі жінок. В економічній сфері вони виступали за визволення селянської праці від будь-якого гноблення.

Объяснение:

Ответ
Ответ оставил: Гость

роцес становлення кримськотатарського національно-визвольного руху розпочався у 80-х рр. XIX ст. Його основні ідеї сформувалися в Туреччині й пов’язані з виникненням руху молодотурків, які боролися проти султанської монархії в країні і всього того, що перешкоджало розвитку турецького народу. У Стамбулі, що був тогочасним центром освіти, татарська інтелігенція під впливом молодотурків стала розвивати свій рух. Молодотатари, як їх називали, відіграли помітну роль у подальшому розгортанні кримськотатарської національно-визвольної боротьби. Вони вважали за необхідне відмовитися від традиційного для татарського суспільства клерикалізму, боротися за підняття рівня освіченості народу, за зміни у традиційній соціальній структурі й статусі жінок. В економічній сфері вони виступали за визволення селянської праці від будь-якого гноблення

Объяснение:

Ісмаїл Гаспринський усе своє життя докладав чимало зусиль, спрямованих на захист прав кримських татар, їх виживання як народу та національне відродження. У 1875 р., після повернення до Криму з Туреччини, його було обрано депутатом міської думи, а пізніше — міським головою Бахчисарая. Саме завдяки його зусиллям було втричі збільшено бюджет міста, розпочато суттєві перетворення в міському господарстві й збільшено представництво бахчисарайських татар в органах місцевого самоврядування.

Ответ
Ответ оставил: Гость
Индия, полуостровное государство. На суше границы с другими странами проходят по естественным рубежам: с Пакистаном по пустыне Тар, с Китаем и Непалом по Гималаям, Бангладеш, Бутан, Мьянма. За исключением Пакистана и Китая все соседи Индии это экономически отсталые государства с очень низким ВВП. Но сотрудничества с первыми двумя странами тоже нет из территориальных разногласий.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Гуманисты- это те люди,которые следуют правилам гуманизма.
Гуманизм- это человечность в общественной деятельности, в отношении к людям,система взглядов и действий, основанная на создании социально -экономических, политических и духовных условий для развития индивида, личности.
Ответ
Ответ оставил: Гость
По вертикали:1.Рузвельт. 2.Вашингтон. 3.Литовск.4.Индустриальное. 5.Босния. 6.Альберт. 7.Болгария. 8.Веймарская. 9.Самсонов. 10.Восточный. 11.Франц. 12.Тройственный. 13.Август. 14.Марне. 15.Молотов По горизонтали:1.Революция. 2.Николай. 3.Брусилов. 4.Антанта. 5.Демонсация. 6.Февральская. 7.Сербия. 8.Партизан. 9.Противоречия. 10.Босфор. 11.Ютландское. 12.Дредноут


Другие вопросы по истории

Вопрос
История, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 2 на вопрос по истории: Як розгорталося національне відродження кримських татар... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube