Категория
История, опубликовано 06.06.2020 23:44

Які події вплинули на позицію українських партій Західної України щодо УРСР?

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

Сьогодні виповнюється 77 років з дня приєднання західноукраїнських земель до УРСР.  

1. Саме 1 листопада 1939 року Верховна Рада СРСР ухвалила Закон "Про включення Західної України до складу СРСР" і з'єднання її з УРСР.

2. До того 23 серпня 1939 року був підписаний пакт про ненапад між Німеччиною та СРСР, так званий "пакт" Ріббентропа – Молотова. У таємному протоколі Гітлер і Сталін домовилися про розподіл Європи на відповідні сфери впливу та окупації. Саме за ним Радянському Союзові передавалися майже всі західноукраїнські землі.

3. 1 вересня 1939 року Німеччина напала на Польщу, поклавши цим початок Другій світовій війні. Своєю чергою 17 вересня 1939 року радянські війська перейшли кордон і зайняли практично всі землі, населені українцями і білорусами, а це територія площею більше 190 тис. кв. км із населенням майже 12 млн осіб.

4. На території Західної України було створено шість областей: Львівську, Станіславську, Волинську, Тернопільську, Рівненську та Дрогобицьку.

5. Менш ніж через рік було законодавчо оформлено і включено до складу УРСР територію Північної Буковини та придунайські землі.

6. Із приєднанням західноукраїнських земель до СРСР розпочався процес радянізації. Спочатку населення Західної України вітало прихід Червоної Армії, адже до цього Західна Україна була залежною від Польщі з досить сильним політичним, національним та економічним гнобленням, жорстокою експлуатацією, масовим хронічним безробіттям, напівкріпосницькими порядками на селі, безправ'ям українців.

Ответ
Ответ оставил: Гость
1.ТрадицияНародная, стариннаяСоблюдается,сохраняется,продливаетсяСохраняй традиции семьи и страны!Обычай
2.Православие 
Христианское, религиозное
Возникло, распространено, признано
Абсолютное подчинение Богу
Церковь
Ответ
Ответ оставил: Гость
Молись, вдруг поможет
Ответ
Ответ оставил: Гость
22 июня 1941 когда Германия напала на Советский Союз.


Другие вопросы по истории

Вопрос
История, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 1 на вопрос по истории: Які події вплинули на позицію українських партій Західної України щодо УРСР?... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube