Категория
История, опубликовано 06.06.2020 22:58

Як і коли Гітлер загарбав Чехословаччину?

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

Німецька окупація Чехословаччини (чеськ. Německá okupace Čech a Moravy Німецька окупація Чехії та Моравії) — введення військ нацистської Німеччини у Чехословаччину в березні 1939 року.  

Окупація Чехословаччини стала логічним завершенням Гітлерівської кампанії з ліквідації незалежності цієї країни. Першим етапом цього процесу стала анексія Судетського краю (див. Окупація Судетів), яку було здійснено між 1 та 10 жовтня 1938 року за результатами так званого Першого Віденського арбітражу. Формальними підставами такого кроку стали наявність німецького населення в регіоні, а також історична близькість до Німеччини цього чеського регіону, адже ще за Середньовіччя прикордонні з Німеччиною гірські Судети, а також практично всі великі й середні міста Чехії, так само як і південні окраї, близькі до Австрії, зазнали германізації. Розпад Австро-Угорської імперії (1918) призвів до виникнення конфліктних ситуацій мовно-етнічного плану між чехами та німцями у новоствореній Чехословаччині.  

Використавши політичні й військові переваги, Німеччина анексувала Судети, заселені переважно німцями. Словаччина, в свою чергу, відмовилась від своїх прав на південні та східні регіони країни, де більшість населення становили угорці. Територія Чехословаччини скоротилась на 38 %, і країна фактично обернулась на протекторат Німеччини. Німецькі війська опинились на відстані 30 км від Праги. Подальша доля країни, таким чином, була наперед вирішена.  

Швидка й успішна анексія достатньо невеликої, але стратегічно важливої та економічно сильної Чехословаччини з її значним (бл. 20 %) німецьким населенням створила враження легкої перемоги й спонукала Адольфа Гітлера продовжити наступ на країни Центральної Європи.

Объяснение:

Ответ
Ответ оставил: Гость
18 век это век "просвещения" т.е эпоха ума. Люди были образованными,культурными и.т.д
Ответ
Ответ оставил: Гость
Первое суждение указывает на определённую гармонию в природе, которая хоть и нарушена, но всё же дарит человеку все необходимые ресурсы не просто для выживания, но для полноценной жизни.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Ересь это тоже вера в бога просто были люди которые считают что христос сын божий он не бог но царь на земле а бог царь царч всех царей правда сейчас мы тоже используем ересь мы верим в это но это слово потеряло нужное значение и теперь ересь это глупости наверное это потому что в те времена многие римляне и тд вериле в это а это считалось глупостью


Другие вопросы по истории

Вопрос
История, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
История, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 1 на вопрос по истории: Як і коли Гітлер загарбав Чехословаччину?... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube