Категория
История, опубликовано 26.05.2020 11:14

Внутрішня політика Казимира ІІІ

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

На відміну від Владислава І Локєтка, який був змушений в основному займатися вирішенням зовнішньополітичних питань, Казимир III, крім них, велику увагу приділяв внутрішній політиці. Правлячи твердою рукою, він високо підніс авторитет королівської влади, довів, що король спроможний вирішувати проблеми, які стоять перед державою. Головною опорою короля в управлінні державою були намісники-старости, наділені широкими повноваженнями і підконтрольні тільки йому. Жорстке адміністрування цих старост подекуди натрапляло на опір. Прикладом останнього може служити скликана 1352 р. конфедерація великопольського рицарства на чолі з познанським воєводою Мацьком Берковіцем. Король повівся з учасниками цієї акції розсудливо: розібравшись в причинах, він їх не покарав. Варто підкреслити, що Казимир III прислухався до думки

82

У пізньому середньовіччі

рицарства і верхівки міщан, а також своїх дорадників, зокрема тих, хто входив до ради, що діяла при ньому. До її складу король вводив тих чи інших осіб на власний розсуд, не завжди зважаючи на їхнє соціальне походження та суспільний статус.

Матеріальну базу правління Казимира III становили землеволодіння, розкидані по країні. До них король долучав землі, держателі яких не могли довести, що користувалися ними по праву. Ту частину королівського домену, що була розташована в районі Кракова і Сандомира, він виділив в окремий маєтковий комплекс на чолі з "великим управителем" (wielkorzqdca). Джерелами доходів держави були також її монополії, головним чином на видобування кам'яної солі в краківських і руських жупах й торгівлю нею, та мита. Від часу запровадження поземельного податку - порадльного, яким обкладалися рицарські і церковні маєтки, надходження від нього почали помітно наповнювати державну скарбницю.

Ответ
Ответ оставил: Гость

Объяснение:

Його внутрішня політика в Польщі — зміцнення королівської влади і централізації країни; зокрема у 1337–1346 роках він провів грошову реформу, 1347 року видав Вислицький і Пйотрківський статути — перші повні записи польського звичаєвого права.

У зовнішній політиці Казимир орієнтувався на союз із Угорщиною; користувався підтримкою папського престолу.

Ответ
Ответ оставил: Гость
Все детство Петра I прошло в селе Преображенском, которое находилось недалеко от населенной иностранцами Немецкой слободы. Поэтому он уже с детства стал приобщаться к каким-то иностранным нормам, знакомиться с европейской жизнью. Все это, конечно, производило на него большое впечатление. Европейцы с их вечными весельями, танцами, празднествами, диковинками резко выделялисьсь на фоне отсталых московитов. Поэтому Петр I уже с детства хотел преобразить страну по западному образцу.
Будущий император воспитывался в атмосфере полной свободы. На характер его так же влияло и его иностранное окружение.
Оказали: решимость, твердость, уверенность, деспотичность, харизматичность и прочее.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Футурэ?
(переводиться как будущее)
Ответ
Ответ оставил: Гость
Предводителем персов был Кир. Он поднял всстание против мидийского царя  и разгромив его, стал владыкой обширного государства.


Другие вопросы по истории

Вопрос
История, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
История, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
История, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
История, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 2 на вопрос по истории: Внутрішня політика Казимира ІІІ... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube