Категория
История, опубликовано 30.05.2020 11:52

БУДЬ ЛАСКА ДО ТЬ!
Які, на Вашу думку, є переваги в парламентській та президентській демократії? Яка із цих форм управління, на Ваш погляд, більше підходить сучасній Україні? Відповідь обгрунтуйте.

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

Головну перевагу парламентської системи зазвичай бачать в максимально тісному зв'язку з принципом народного представництва. В певній мірі і проходження партійних установок і програм, зв'язаність ними політичного курсу може виступати як перевага парламентської системи, оскільки дає чітку ідеологічну основу незалежно від смаків і пристрастей партійних лідерів.

Недоліки парламентської системи, так само як і президентської, є продовженням її переваг.

Нестійкість коаліцій у парламентських системах веде до зміни уряду, до нестійкості всієї політичної системи в цілому (характерний приклад цього дає Італія з її частими парламентськими кризами). В результаті необхідності витримування певної ідеологічної лінії в уряду може гатися нестача прагматизму.

Під час криз і ускладнень, коли потрібно діяти швидко, приймаючи персонально всю відповідальність, у парламентських системах відчувається брак повноважень в уряду і глави держави. В той же час у парламентських системах є на перший погляд парадоксальна тенденція приниження ролі парламенту в умовах, коли члени уряду одночасно є депутатами і виступають як політична еліта на противагу меншості. У цьому випадку уряд узурпує законодавчу владу, надаючи парламенту можливість тільки «штампувати» закони, чого не може в принципі бути в президентських системах.

Головні переваги президентської республіки полягають у тому, що це — відносно система командного типу з вираженою персональною відповідальністю, а отже, володіє значними перевагами з точки зору ефективності державного управління.

Недоліки президентської системи є продовженням її переваг: для неї характерна висока концентрація влади, що в країнах з нестійкими традиціями демократії загрожує збереженням і навіть посиленням авторитарних рис у політичному режимі (особливо цьому сприяє з'єднання поста глави держави і глави виконавчої влади). Крім того, застосування президентської системи в країнах зі складними міжнаціональними, міжконфесійними та внутрішньо-конфесійних відносинами президентська модель не дає адекватного вирішення проблем організації державної влади. Недоліком президентської системи є і відсутність належного зв'язку між партійним складом парламенту і партійною приналежністю президента. Це веде до розбалансування політичної системи і різноспрямованості політичних процесів в єдиній державній машині, ламаються політичні цикли.

На мою думку в нашій країні наразі діє президентська демократія, та вона і є найбільш ефективною в сучасній Україні. Адже народу потрібно приймати участь у виборі президента їхньої країни.

Ответ
Ответ оставил: Гость
Батрак--наемный рабочий
Ответ
Ответ оставил: Гость
Война продолжалась 116 лет (с перерывами) . Строго говоря, это была скорее серия конфликтов:   первый (Эдвардианская война) продолжался в 1337—1360,  второй (Каролингская война) — в 1369—1389,  третий (Ланкастерская война) — в 1415—1428,  четвёртый — в 1428—1453. Основные события Столетней войны 1337 - 1453 гг. между Англией и Францией......каК ТО ТАК

Ответ
Ответ оставил: Гость
Символ новой столицы «Астана — Байтерек» — входит в список БЕСТСЕЛЛЕРОВ» информационной и рекламной хроники новой столицы Казахстана. (сказочный персонаж казахских народных сказок батыр Ер — Тостик попал в подземное царство и оказался перед огромным деревом, символизирующим начало жизни, согласно тюркским легендам, именно на вершине этого дерева мифическая синяя птица Самрук приносила одно золотое яйцо, дающее жизнь всему живому и символизирующее саму жизнь. Жизнь, рождённая Великой птицей, постоянно замирала — каждый раз, когда из яйца появлялся на свет птенец, по стволу огромного дерева наверх заползала огромная змея — дракон, которая съедала беззащитного новорождённого. Батыр Ер — Тостик направил свою стрелу прямо в сердце дракона и убил его. Благодарная птица помогла Ер — Тостику выбраться из подземелья на поверхность земли…) Байтерек — это символ жизни, единства народа и процветания государства. Его высота 97 м, т. к. в 1997 г. столица переехала в Астану. Шар — яйцо диаметром в 22 м, сделан из тройного стекла и составляет площадь 1500 м².


Другие вопросы по истории

Вопрос
История, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 2 на вопрос по истории: БУДЬ ЛАСКА ДО ТЬ! Які, на Вашу думку, є переваги в парламентській та президентській демократії? Яка із цих форм управління, на Ваш погляд, більше підходить сучасній Україні? Відповідь обгрунтуйте.... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube