Категория
Химия, опубликовано 17.02.2019 22:40

Ккакому органическому соединению нужно прилить раствор перманганата калия, чтобы получить 15,5г двухатомного спирта? определите массу углеводорода. (прошу написать
дано и решение полностью) за ранее !

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
Дано:                                                  Решение:
m(Cucl2) = 27г.                CuCl2 + Na2S→Cus↓ + 2NaCl
ω(CuCl2) =10%=0,1      ω= (m в-ва : m р-ра) * 100%
m(Cus)-?                        0,1= x : 27г.
                                       х= 27г * 0,1
                                       х= 2,7г
                                      n(CuCl2) = m : M
                                      n(CuCl2) = 2,7г :135 г/моль=0,02 моль
                                      n(CuS)=n(CuCl2)= 0,02 моль
                                     m(CuS)= n*M
                                     m(CuCS)= 0,02моль* 96г/моль=1,92г
Ответ: m(CuS)= 1,92г.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Jjfjfjfjjfjxjxjfnnrneufufiifjtjrjrjkficuhdidkrmnfncjcufioek2kwkjenfnfncjdii3owoeidifjnrhfhcucijdjenr
Ответ
Ответ оставил: Гость

Дано:
mp-pa(HCl) = 27 г
w(HCl) = 25%
V(CO2) — ?
Решение:
CaCO3 + 2HCl = CaCl2 + H2O + CO2
1) m(HCl) = mp-pa(HCl) * w(HCl) = 27 * 0,25 = 6,75 г
2) n(HCl) = m(HCl) / M(HCl) = 6,75 / 36,5 = 0,185 моль
3) по уравнению реакции: n(CO2) = 0,5*n(HCl)
значит, n(CO2) = 0,5 * 0,185 = 0,0925 моль
4) V(CO2) = n(CO2) * Vm = 0,0925 * 22,4 = 2,072 л
Ответ: V(CO2) = 2,072 л
Ответ
Ответ оставил: Гость
Ручаюся, ви не раз помічали що-небудь на зразок того, як мамине срібне кільце з часом темніє. Або як іржавіє цвях. Або як згоряють до золи дерев’яні поліна. Ну а якщо мама не любить срібло, а в походи ви не ніколи не ходили, та як заварюється чайний пакетик в чашці бачили точно. Що спільного у всіх цих прикладів? А те, що всі вони відносяться до хімічних явищ. Хімічні явища в побуті До них відносяться ті що можна спостерігати в повсякденному житті сучасної людини. Деякі з них зовсім прості і очевидні, будь-хто може спостерігати їх на своїй кухні: наприклад, заварювання чаю. Нагріті окропом чаїнки змінюють свої властивості, в результаті змінюється і склад води: вона набуває інший колір, смак і властивості. Тобто виходить нова речовина. Якщо в цей же чай насипати цукор, в результаті хімічної реакції вийде розчин, який знову буде володіти набором нових характеристик. У першу чергу, новим, солодким, смаком. На прикладі міцної (концентрованої) чайної заварки можете самостійно провести і ще один досвід: освітлити чай за допомогою часточки лимона. Через кислоту, що містяться в лимонному соці, рідина ще раз змінить свій склад. Які ще явища ви можете спостерігати в побуті? Наприклад, до хімічних явищ належить процес згоряння палива в двигуні. Якщо спростити, реакцію згоряння палива в двигуні можна описати так: кисень + паливо = вода + вуглекислий газ. Взагалі в камері двигуна внутрішнього згоряння відбувається кілька реакцій, в яких задіяні паливо (вуглеводні), повітря і іскра запалювання. А точніше, не просто паливо — паливно-повітряна суміш з вуглеводнів, кисню, азоту. Перед запалюванням суміш стискається і нагрівається. Згоряння суміші відбувається в частки секунди, в підсумку зв’язок між атомами водню і вуглецю руйнується. Завдяки цьому вивільняється велика кількість енергії, яка приводить в рух поршень, а той — колінчастий вал. Надалі атоми водню і вуглецю з’єднуються з атомами кисню, утворюється вода і вуглекислий газ.


:)




Другие вопросы по химии

Вопрос
Химия, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 2 на вопрос по химии: Ккакому органическому соединению нужно прилить раствор перманганата калия, чтобы получить 15,5г двухатомного спирта? определите массу углеводорода. (прошу написатьдано и решение полностью) за ранее !... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube