Категория
Литература, опубликовано 03.02.2019 08:50

Вчем смысл появления учительницы в рассказе телеграмма?

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

паустовский вводит образ молодой учительницы в рассказ "телеграмма" чтобы показать, что людям нужна любовь и забота при жизни. дочь катерины была занята только собой, своими успехами, и о матери вспоминала редко. высоко залетела, недосуг ей было.  но паустовский показыает, что не все такие, как дочь катерины настя. учительница недавно приехала из областного города и никого еще в заборье не знала. она, хоть и чужая, способна к состраданию, у нее доброе сердце.  "она увидела похороны и робко остановилась, испуганно посмотрела на маленькую старушку в гробу. на лицо старушки падали и не таяли колкие снежинки. там, в областном городе, у учительницы осталась мать — вот такая же маленькая, вечно взволнованная заботами о дочери и такая же совершенно седая."« »  "учительница подошла к гробу, наклонилась и поцеловала катерину петровну в высохшую желтую руку". сделала она это и в знак к своей маме, ко всем матерям.

Ответ
Ответ оставил: Гость
Главным героем является Калашников , так как он пожертвовал своей жизнью , для того , чтобы ,сохранить честь жены , он не боялся смерти и убил обидчика тем самым умер сам
Ответ
Ответ оставил: Гость
Акакий работает мелким чиновником, а точнее переписчиком документов, живет он очень бедно. Он безумно любит свою работу, хотя на рабочем месте над ним издеваются : бросают бумажки за шиворот и толкают под локоть, когда он пишет.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Краса врятує світ», - кажуть дорослі. Якщо це так, то чому ж тоді в казці Г. К. Андерсена вона ледь не знищила маленького хлопчика? Можливо, тому, що краса буває різною.
Снігова Королева вражала оточуючих своєю досконалістю. Навіть маленький хлопчик не зміг встояти перед її чарами. Хто знає, краса на нього так подіяло, чи осколок з чарівного дзеркала, яка потрапила в його очей, але Кай забув всіх: друзів, Герду, бабусю. Єдине, чого йому хотілося, - бути завжди поруч з прекрасною жінкою, тому що «розумному, чарівного особи він не міг собі уявити».
Кай жив в крижаному палаці Снігової Королеви, але він не відчував холоду, оскільки від її поцілунків серце хлопчика перетворився на маленьку крижинку. Воно не здатне було відчувати ні болю, ні жалю, ні співчуття. Мені здається, що Кай любив королеву, а тільки захоплювався нею, підпорядковувався її красі.


Виявляється, що краса може бути убивчою. Снігова Королева могла б убити Кая, якщо поцілувала його в третій раз. Але красуня не хотіла його смерті. Вона навіть пообіцяла подарувати Каю весь світ і нові ковзани. Щоб отримати подарунки і стати володарем самому собі, хлопчик повинен був з крижинок скласти слово «Вічність». Він був наполегливий, але так і не міг його скласти. Мені здається, що це все чари Снігової Королеви. Вона не хотіла відпускати хлопчика від себе, їй потрібно було, щоб нею хтось захоплювався.
Не зрозуміло, що сталося зі світом, якби їм заволодів бездушний хлопчик. На щастя, Герда вчасно знайшла. «Він сидів тихий, непорушний і холодний». Дівчинка чи від радості, що знайшла друга, то через розчарування, що він зовсім не такий, яким був, заплакала. Її гарячі сльози розтопили крижане серце Кая. Хлопчик заплакав і плакав довго і сильно. Скалка з чарівного дзеркала витекла разом зі сльозами. Він упізнав Герду, згадав друзів, бабусю, красиві троянди. Озирнувшись довкола, Кай побачив, «як холодно й порожньо» в палаці. Все, що подобалося його крижаному серцю, виявилося мертвим і непривабливим.
Так, мертва краса Снігової Королеви не встояла перед душевною красою маленької дівчинки. Вірність у дружбі, готовність до самопожертви, щира радість Герди розтопили лід у серці Кая. Не вірте людям красивим, а вірте щирим.


Другие вопросы по литературе

Вопрос
Литература, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 3 на вопрос по литературе: Вчем смысл появления учительницы в рассказе телеграмма?... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube