Категория
Литература, опубликовано 03.03.2020 00:01

Написати твір із зарубіжної літератури на тему "Чи поверниться ангел?" за опоаіданням "Стареган із крилами" Г. Маркеа

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

За біблійними легендами, ангели уявляються людям прекрасними юнаками з чудовими, як у лебедів, білими крилами. Це зразки досконалості, добрі охоронці людської душі. Недаремно говорять "ангельський вид", "ангельський голосочок", "не людина, а ангел".

У новелі Г. Маркеса "Стариган з крилами" говориться про ангела — старенького діда, що впав обличчям у грязюку, борсається там, але не може підвестися, бо йому заважають великі крила. "Він був одягнений, як жебрак, череп його був лисий, як коліно, рот беззубий, як у старезного діда, великі пташині крила, обскубані та брудні", "говорив незрозумілою мовою". Тобто він зовсім не відповідав людським уявленням про ангелів небесних. Тому жителі так і поставилися до старигана з крилами — тримали в курнику, кидали їжу, як тварині, й штрикали та штовхали, щоб краще роздивитися. Згодом господарі, які знайшли ангела, стали мати з цього ще й неабияку вигоду — обгородили двір парканом і пропускали бажаючих подивитися на диво за плату. Вони швидко розбагатіли.

Ангелові доводилося також терпіти жорстокі витівки сина Пелайо та Елісенди, який підріс і залазив до курника. Він навіть заразив старого вітрянкою.

Коли приміщення, де жив ангел, зруйнувалося від часу, стариган із крилами бродив по будинку туди-сюди. Його звідусіль гнали, а "Елісенда у відчаї кричала, що це справжня мука — жити в цьому пеклі, напханім ангелами". Жінка полегшено зітхнула "за себе і за нього", коли побачила, що ангел відлітає.

У цій новелі звичайне, буденне переплітається з фантастичним, вигаданим, а багато картин — символічні, містять глибокий підтекст. Море символізує бурхливе і суперечливе життя. Свіжий морський вітер відчуття свободи, потяг до широкого, безмежного Люди втратили здатність сприймати диво, красу, мрію, зосередилися на буденному, з усього хотіли мати користь, тому й не сприйняли старигана з крилами, як ангела, небесне послання. Тільки лікаря "найбільше здивували крила старого, які були такими природними в цьому організмі, що виникло логічне питання, чому їх не мають інші люди". Ці крила — символ духовного злету. Вони є знаком того, що людству треба одужати морально, розправити крила й піднестися до духовних вершин.

Объяснение: Ангел за оповіданням Стареган із крилами Г.Маркеса

Ответ
Ответ оставил: Гость
Сначала Алеша был добрым, послушным, а после получения волшебного зернышка мальчик зазнался, стал хвастливым. В конце сказки он раскаялся.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Самсон Вырин,Дуня,Минский.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Пост навеян прочтением рассказа Константина Станюковича "Максимка". Этим рассказом, входящим в цикл "Морские рассказы", я открыл для себя прекласного писателя Станюковича, чему несказанно рад!


Другие вопросы по литературе

✅ Ответов: 3 на вопрос по литературе: Написати твір із зарубіжної літератури на тему "Чи поверниться ангел?" за опоаіданням "Стареган із крилами" Г. Маркеа... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube