Категория
Литература, опубликовано 07.06.2020 00:33

Назвіть причини і наслідки монгольської навали​

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

Монго́льська нава́ла на Київську Русь — вторгнення монгольських військ на території руських князівств у 13-14 ст., внаслідок якого останні втратили політичну самостійність і були включені до складу Монгольської імперії, найбільшої держави світу тих часів. Щодо цих подій в українській історіографії вживають також терміни орди́нська нава́ла або монго́ло-тата́рська нава́ла.

Русь зазнала монгольської навали в 1237–1241 роках. Протягом зими 1237–1238 років військо Монгольської імперії завоювало Рязанське та Володимиро-Суздальське князівства та всі північно-східні землі Київської Русі. У 1239 році монголи оволоділи Переяславом і Черніговом, а в грудні 1240 року штурмом здобули Київ і майже повністю зруйнували його Горішнє місто. Протягом наступного 1241 року було завойовано Галицьку та Волинську землі.  

Загарбання Київської Русі військами хана Батия стало можливим завдяки їхній багаторазовій чисельній перевазі над руськими князівськими дружинами і народним ополченням.

Объяснение:

Щодо цивілізаційних наслідків Батиєвої навали, то більшість істориків поділяють думку про те, що вона загальмувала політичний, економічний і етнокультурний розвиток Русі, відкинувши її князівства на кілька століть назад. Ординське іго законсервувало удільну роздробленість, перешкоджало централізації земель і князівств, завадило відродженню державності.

Іншої позиції дотримуються дослідники, які вважають, що Монголо-татарська навала завдала мало шкоди Русі, натомість стимулювала боротьбу східних слов'ян за незалежність і відновлення державності.

Ответ
Ответ оставил: Гость
Мое мнение.


комедия «Недоросль» поднимают такую проблему, как циничность и глупость в высших сословиях. обязательно стоит выделить как автор смеётся над одной из главных персонажей—госпожой Простаковой,именно ее образ передаёт всю меркантильность и противность.
насчёт учения Митрофанушки. естественно, что Простаковы были на его стороне, нанимали ему лучших учителей и совсем не обращали внимания на то,что их сынок валяет дурака совсем не развиваясь, что тут говорить, если сама Простакова не умела читать и противилась грамотности.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Жанр: вірш.

Тема: зображення мрій ліричної героїні, роздумів над сенсом життя, за яке треба боротися до останньої краплі крові та вірити у перемогу.

Ідея: уславлення героїзму, мужності, віри у перемогу.

Епітети: дитячі любі роки, вродливі королівни, безпощадній зброї.

 

 

Ответ
Ответ оставил: Гость
Самое страшное что может остановить - это ЛЕНЬ!


Другие вопросы по литературе

✅ Ответов: 3 на вопрос по литературе: Назвіть причини і наслідки монгольської навали​... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube