Категория
Литература, опубликовано 03.06.2020 14:35

Можно с объяснением!.
Назвіть плюси й мінуси елітарної та масової культури.

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

елітарної:

плюси:

1: Елітарна культура закладає новаторські ідеї і сприяє суспільному прогресу, утворення нових течій та ідей. Вона стимулює людину на активну перетворювальну діяльність.

2: Сприяють соціалізації та самопізнання. У процесі ознайомлення з продуктами високої культури формується особистість людини, зміцнюється думка, розставляються пріоритети і виробляються певні погляди на життя. Особистість долучається до хорошим манерам.

3: Результати творінь привілейованої частини суспільства відрізняються креативністю і абстрактністю, різноманітністю форм, що долучає людей до високоінтелектуальної діяльності, здатності до нестандартного мислення.

4: Відсутність анонімності. Тут авторство є метою творчої діяльності. Через це до сьогоднішніх днів все високоінтелектуальні творіння є авторськими.

і т.д

мінуси:

1: Споживачем елітарних творів може стати тільки високоінтелектуальний людина. Щоб розуміти всі тонкощі, потрібно вміти грамотно і тверезо мислити, розбиратися в класичній літературі, музиці і філософії. Такі розширені знання недоступні для основної маси людей. Цінителями високого мистецтва можуть стати певні соціальні верстви, здатні до споглядання, осмислення і регулярної інтелектуальної діяльності.

2: Елітарна культура функціонує за до складного мови, знакових систем і символів, які відрізняються строгістю і критичністю.

3: Така культура вельми суперечлива. Незважаючи на новаторство і нестандартність, вона націлена на консерватизм, тобто на збереження колишнього і звичного.

4: Сучасні продукти елітарної культури мають велику вартість, ніж продукти масової культури, що також робить їх недоступними для більшої маси людей.

Масова культура:

плюси:

1: масова культура «демократична», тому що вона звернена до всіх людей незалежно від нації, класу, рівня бідності чи багатства.

2: масова культура як би компенсує емоційний дефіцит, який все більше присутня в нашому житті, адже вона (масова культура) носить розважальний характер. Кожна людина має право після складної трудового тижня, прийти, наприклад, в той же самий кінотеатр, і від душі повеселитися, посміятися на який-небудь американської комедії, яка не має особливого сенсу і відноситься за всіма ознаками до масової культури. Люди мають повне право не тільки «працювати мізками», а й отримувати задоволення.

3: завдяки сучасним засобам масової комунікації людям стали доступні багато творів мистецтва, що мають високу художню цінність. Так по телебаченню ми маємо можливість подивитися фільми, які були зняті ще в минулому столітті, який-небудь спектакль або концерт ... В мережі Інтернет ми можемо знайти багато, дійсно, цікавого і корисного - книгу або репродукцію картини відомого художника.

4: завдяки масовій культурі, на сьогоднішній день доступною стає елітарна. Можна не ходити в театр, але залізти в Інтернет і знайти необхідну музику або постановку, інформацію. Раніше, такої можливості у більшості населення не було. І все одно, хоч як крути, але еліта залишилася. І саме вона спрямовує масову культуру в потрібне русло, пропагує те, що вигідно.

мінуси:

1: масова культура спрямована на виробництво «масової людини», запозичить свої думки з радіо- і телепередач, реклами, глянцевих журналів. Запозичуючи думки і зразки поведінки, людина ста виконавцем заданих ролей з атрофованої особистістю, тобто людина знеособлюється.

2: Люди не хочуть думати, не хочуть не те щоб щось своє складати, а й читати. Людина вже не виражає себе ні в чому, а тільки споживає готове. Масова культура спрямована на спрощення суспільства. Все ше ше, все одноманітно і одноманітно. Під впливом масової культури обезличиваются не тільки окремі люди, а й взаємини між ними. Люди все більше спілкуються по Інтернету, пишуть листи по Інтернету, виходять заміж через Інтернет, не виходячи з дому, замовляють продукти і так далі. Але ж людям дуже важливо подивитися в очі один одному під час розмови, щоб зрозуміти, що кожен з них собою представляє. Зараз це, на жаль, зникає.

3: Продукція масової культури нав'язує певні норми і цінності, при цьому активно впливаючи на психологію людини. Людина як би стає «бранцем» цієї культури, причому ніхто і не намагається вибратися з цього полону. Масова культура, і зокрема, серіали, ток-шоу, різні сайти в мережі Інтернет займають занадто багато вільного часу у сучасної людини нахабно «крадуть» його!

Але ж, якщо задуматися, не існувало б масової культури без самих мас. У наш час люди, дійсно, залежні від масової культури. Вони вже самі не уявляють своє життя без неї.

4: "Масова культура" робить з людей сіру безлику масу і прищеплює нам спрощені зразки і стереотипи поведінки.

Ответ
Ответ оставил: Гость
Друзями були Прометей і Гефест.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Причём это было так громко и страшно, что у меня мороз побежал по коже и захотелось немедленно укрыться в домике и носа не показывать, пока всё не закончится.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Что бы сказать что он самый умный


Другие вопросы по литературе

✅ Ответов: 3 на вопрос по литературе: Можно с объяснением!. Назвіть плюси й мінуси елітарної та масової культури.... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube