Категория
Окружающий мир, опубликовано 07.06.2020 04:43

Які рослини Полісся​

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

Полі́сся — історико-етнографічний край та природно-географічний регіон, розташований в межах Поліської низовини, у басейні річок Прип'яті та середнього Західного Бугу[1][2], для якого характерна надзвичайно волога, лісиста та болотиста місцевість, густа річкова сітка, низька густота населення[3][4][5]. Лежить на півночі України, півдні Білорусі й частково Росії та Польщі[5][4][3][2][6]. За фізико-географічним районуванням Полісся розглядається як фізико-географічна провінція мішаних лісів фізико-географічної зони Східно-Європейської рівнини[5]. Природні умови зумовили тут низький рівень урбанізації, ізольованість населених пунктів, а це, своєю чергою, — добру збереженість багатьох елементів традиційної матеріальної та духовної культури населення Полісся[3]. Головні міста: Пинськ, Ковель, Сарни, Лунинець, Кобринь, Мозир, Овруч, Коростень, Чернігів[6].

Ответ
Ответ оставил: Гость

Відповідь: ут поширені ліси борового і суборового комплексів з характерним для цих лісів підліском і трав'янистим покривом. Переважну частину лісів становлять молоді сосняки; достигаючі і стиглі дерева займають незначні площі.

Крім лісових насаджень, у заповіднику добре представлені сфагнові (верхові) і сфагново-осокові болота з участю журавлини, карликової берези та сосни. Лісові луки розвинуті слабко. Рідкісні й реліктові рослини, такі як дуб скельний, рододендрон жовтий (азалія), береза темнокора, плющ, ряд цікавих і рідкісних папоротей (страусове перо, аспленій, багатоніжка та ін.) трапляються також у лісництвах, що межують з заповідником.

Ответ
Ответ оставил: Гость
Исток Окско-Донская равнина
Ответ
Ответ оставил: Гость
Река Миасс является источником питьевого и промышленного водоснабжения и одновременно на участках ниже городов Миасса, Карабаша, Челябинска служит приемником сточных вод.

На реке имеется несколько прудов (в том числе в черте Челябинска) , а также Аргазинское водохранилище. Воды Миасса подвергаются сильному антропогенному воздействию и в значительной мере загрязнены. В районе Челябинска в воде регистрируется серьёзное превышение предельной допустимой концентрации азота аммонийного (до 30 ПДК) , фосфатов (до 8 ПДК) , железа (до 11 ПДК) , нефтепродуктов (до 7 ПДК) и др. Экологическая обстановка на притоке Миасса реке Сак-Элга соответствует параметрам зоны экологического бедствия.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Объяняется это тем , что вода не стоит на месте , подводные течения могут перемещать песок на дне , который будет вымываться из под камей, тем самым передвигая их


Другие вопросы по окружающему миру

Вопрос
Окружающий мир, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Окружающий мир, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 3 на вопрос по окружающему миру: Які рослини Полісся​... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube