Категория
Українська література, опубликовано 16.03.2019 05:20

1. виписати в робочий зошит слова, які в сучасній мові вже не вживаються.(з поеми євшан-зілля) 2. написати невеликий твір (1 с.) на тему "батьків і батьківщину не вибирають" пожки буду ))

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
На мою думку, батьківщина — одна з найбільших цінностей у нашому житті, яку ти не вибираєш: вона дана тобі батьками як спадок, який маєш любити й берегти, щоб передати власним дітям.по-перше, батьківщина — це насамперед духовний материк, тобто не лише країна, у якій ти народився, а й усі духовні надбання роду й народу: мова, пісні, традиції, звичаї, які відпові твоїм ментальним особливостям. яскравим прикладом усвідомлення цього є моя сім’я, де панує пошана до традицій, моральність, прагнення знати народні звичаї й дотримуватися їх: усі ми розмовляємо українською й любимо співати народні пісні, а святкову сорочку кожному власноруч вишила мама; щоліта мандруємо стежками україни (у першому поході мене, піврічного, ще несли в спеціальному рюкзачку); ємо дідусям і бабусям поратися на городі, у саду, учимося жити так, щоб не було перед ними соромно.по-друге, навіть якщо людина з якоїсь причини змушена жити поза межами рідної землі, вона несе у своєму серці часточку батьківщини. прикладів цього в літературі сила-силенна. чи не найяскравішим серед них є творчість тараса шевченка, зокрема його поезія «і виріс я на чужині…», у якій кобзар пише, що для нього немає нічого кращого, як «дніпро та наша славная вкраїна…». глибинним розумінням патріотизму вражають «кам’яний хрест» василя стефаника і «волинь» уласа самчука, поезії олександра олеся та євгена маланюка. отже, батьківщина — це найцінніший дар твого народу й роду. це не тільки земля, на якій ти народився та проживаєш, а й уся духовна спадщина твоїх пращурів, яку мусиш плекати й примножувати скрізь і завжди.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Моя мама найкраща.Вона спокійна,урівноважена,працьовита.Мама дуже любить мене,піклуються за моє здоровя.Допомагає мені в навчанні.Я дуже люблю свою матусю.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Скільки балів даєте?

Ответ
Ответ оставил: Гость

він перечитав книжки дядька, Кобзар і багато різних, але це найголовніші в його житті, як вважаю я


Другие вопросы по Українськой літературе

Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 2 на вопрос по Українськой літературе: 1. виписати в робочий зошит слова, які в сучасній мові вже не вживаються.(з поеми євшан-зілля) 2. написати невеликий твір (1 с.) на тему "батьків і батьківщину не вибирають" пожки буду ))... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube