Категория
Українська література, опубликовано 06.04.2019 03:40

20 прошу ответьте(когда климко ночевал в степу на соломе как он себе чувствывал после такой ночовке )

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
Він устав разом із сонцем.довго кашляв ,сидячі в соломяній постелі і туго обіпнувшись рябою плащ-палаткою .тіло йому охопила гаряча млость ,в очах плавали жовті плями ,і від того здавалося,що на дворі теж жовто.ще захворію подумав він .
Ответ
Ответ оставил: Гость
Цікаві факти про Михайла Стельмаха
 1.Народився він 24 травня 1912 року на Вінниччині в родині хлібороба. Змалечку йому прививали почуття щирості, любові та людяності. Ще з дитячих років він з жадністю поглинав усі книги, що були вдома та в місцевій бібліотеці. Навчаючись у Вінницькому педагогічному інституті Михайло робить перші літературні кроки. За редакцією А. Малишка виходить його збірка «Добрий ранок».
2.В роки Другої світової війни служив на фронті, де отримав поранення у голову та спину. Будучи списаним медкомісією у зв’язку з пораненням, він починає працювати військовим кореспондентом в газеті «За честь Батьківщини».
3.У воєнний період зав’язується дружба з М. Рильським, який стає його наставником та прикладом для наслідування. За його допомогою виходять дві збірки фронтових віршів — «Провесінь» та «За ясні зорі».
4.У Михайла Стельмаха була чітка громадянська позиція – він виступав за мир. Саме тому був обраний делегатом Асамблеї ООН від України та нагороджений орденом Трудового Червоного Прапора.
5.Був одружений та мав трьох дітей.
6)Михайло Стельмах має звання Героя Соціалістичної Праці.
7) Він був депутатом Верховної Ради СРСР та академіком АН УРСР. Входив до Спілки письменників України.
8)Окрім прози та поезії, він займався написанням п’єс та сценаріїв для фільмів.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Не знаю но ставь лайк
Ответ
Ответ оставил: Гость
Советую подучить язык, на котором ты сейчас там говоришь


Другие вопросы по Українськой літературе

Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 1 на вопрос по Українськой літературе: 20 прошу ответьте(когда климко ночевал в степу на соломе как он себе чувствывал после такой ночовке )... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube