Категория
Українська література, опубликовано 04.03.2019 18:10

Характеристика образу івана вишенського з однойменної поеми і. франка

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
Образ івана вишенсьного - головного героя однойменної поеми івана франкаіван вишенський — будитель національної свідомості українців. іван вишен- ський — історична постать. свідчень про те, чому іван із судової вишні, що на львівщині, обрав для себе шлях аскета-самітника на горі афон, немає. але він ніколи не відривався від життя рідної землі, гостро переживав усі події, які відбувалися в україні. іван вишенський надсилав на батьківщину свої послання, в яких засуджував польську шляхту, яка нищила на україні православне християнство, знущалася з народу.драматичний внутрішній конфлікт івана вишенського.афон — «сумна тюрма для душ». поема «іван вишенський» починається описом бурхливого моря, хвилі якого омивають високі скелі афонської гори. серед розкішної природи гори розміщене гніздо аскетів. тут все повите сумним мовчанням, і лише жалібно плачуть дзвони.плачуть жалібно ті дзвони, мов нарікання, докори на людей, що замертвили пречудовий сей куток.тут, на афонській горі, у печері, живцем поховав себе іван вишенський.печера івана вишенського — це могила, в якій гине жива людська душа. (іван вишенський прийняв схиму. цим він назавжди відділив себе від світу живих людей. монах-аскет думав, що вже втамував свою пристрасну душу і в молитві чекатиме смерті. але думи й згадки про минуле непокоять старця, а вишневий цвіт, який заніс у печеру весняний вітер, пробуджує тугу за рідним краєм.боротьба в душі вишенського між аскетизмом і почуттям обов'язку перед рідним народом. (до вишенського приїхали посли з далекої україни. вони передали старцю листа, в якому просять його повернутися на батьківщину, яка переживає страшні часи, і стати «нашим гаслом бойовим» у боротьбі проти ляхів, що, мов сарана, заполонили рідну землю. іван вишенський стоїть перед нелегким вибором: продовжувати виконувати обітницю, дану богові, чи повернутися на україну і стати в ряди її захисників.символічний фінал поеми. (іван вишенський нічого не відповів послам, проте він не зміг угамувати своїх переживань за долю україни. у нелегкій внутрішній боротьбі аскета-схимника перемагає патріот.вишенський бачить, як з афонської затоки відпливає козацька барка з посланцями і в нестямі вигукує: стійте! стійте! завернітесь! я живу ще! по-старому ще кохаю україну, решту їй життя ві.не докричавшись до посланців, вишенський звертається до бога по . і сталося диво: на старця упав промінь і утворився шлях через море, на який вишенський ступив — «і тихо щез». справжній патріот не може не відгукнутися на біль батьківщини. прийде час — і він стане на промінний шлях оборонця рідної землі.
Ответ
Ответ оставил: Гость
Доброго дня Пилипе Швайко Мене звати(Имя ) я про тебе ізналась прочитавши твіір джури козака Швайки Я побачила який ти був сміливий і теж хочу бути такою як і ти Ти мені дуже подобаєшься Як добре що ти такий турботливий та дбав про хлопців Ти дуже гарна людина бо захищаеш Україну 
Ответ
Ответ оставил: Гость
Я думающо Михайлик врсте доброю,гарною,вихованою,розумною людиною.Якщо б не його батько то Михайлик не вчився б зараз.
А також хочу доповнити що Михайлик зможе стати письмеником
Ответ
Ответ оставил: Гость
На украинском писать ответ ??
или можно на русском


Другие вопросы по Українськой літературе

Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 2 на вопрос по Українськой літературе: Характеристика образу івана вишенського з однойменної поеми і. франка... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube