Категория
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01

Напишіть твір на одну із запропонованих тем (обсяг роботи 200- 250 слів)
1. Спадщина «розстріляного відродження» - то важлива й цікава сторінка нашої культури.
2. Життя та творчість Миколи Хвильового – це безумна подорож…
Напишіть твір-роздум
3. Сміливі завжди мають щастя (за романом І. Багряного «Тигролови»)

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

ці слова, що несуть у собі мудрість багатьох віків, рефреном звучать усього роману івана багряного "тигролови". спочатку їх вимовляє стара сірчиха, потім повторює головний герой, і, нарешті, саме цими словами завершується роман. а чи справді у сміливих завжди є щастя? чи здобув щастя григорій многогрішний?

з перших рядків нас приваблює образ григорія многогрішного, непримиренного борця за справедливість, людини, наділеної могутньою волею до життя, життя, гідного людини, а отже, життя на свободі. будучи ув'язненим, він постійно шукав і використовував найменші шанси на втечу, і в результаті — напівзнищений фізично політв'язень, вина якого у любові до свого народу, виривається з божевільні. але ось він знову в'язень. його засуджено на 25 років каторги — на повільну жахливу смерть. вся його свідомість противиться цьому, а незламана, неупокорена воля до життя "проривається зі стиснених щелепів". вирізавши дошки у вагоні, він сміливо, без жодного сумніву вистрибнув на ходу зі "скаженого поїзда" назустріч щастю, а можливо, і смерті.

але ж сміливі заслуговують щастя! григорій живий, і він на волі! однак перед ним ще одне випробування — його чекають безмежні тайгові нетрі, в яких немає чим поживитися виснаженому герою: "ні риби в струмках, ніякого звіра, ніяких пташок у тих нетрях. ні ягоди, ні якогось овоча, крім гадючих грибі". він бореться з голодом, фізичною втомою, зневірою і відчаєм. але сили його: "не хотілося рухати ні рукою, ні ногою. не хотілося думати. хотілося лежати й лежати. вічність лежати ". із забуття, з напівмертвого стану григорія вивів крик про . він, знайшовши в собі сили, сміливо кидається на мисливцю, на якого напала розлючена ведмедиця.

та сміливі завжди мають щастя! рятуючи незнайому людину, григорій рятує і себе. але головне — його знаходить кохання — він завойовує серце гордої, вродливої наталки сірківни і має щастя в особистому житті. молодята, благословлені батьками, сміливо виклик долі і з дивовижними переходять кордон і опиняються в безпечному місці. адже сміливі мають щастя! тут вони волю своїм почуттям: "дуріли обоє, опиваючись тим щастям до нестями". як складеться їх доля в майбутньому, ми не знаємо, але можна з упевненістю сказати, що свою любов, своє щастя вони збережуть.

цікаво й оптимістично закінчується твір: у романі з'являється ще один сміливець — "одчайдушний і безмежно вірний" пес заливай, щастя якого — бути поряд із наталкою і григорієм, яких він подався доганяти. та чи успішно? але сміливі завжди мають щастя!

Ответ
Ответ оставил: Гость
Один в полі не воїн
Що посієш то й пожнеш
Ответ
Ответ оставил: Гость

одни живые организмы состоят всего из одной клетки, другие - из многих тысяч клеток

Ответ
Ответ оставил: Гость

площадь боковой поверхности цилиндра s1 = lh = 2пrh, где l - длина окружности, лежащей в основании цилиндра, r - радиус основания, h - высота цилиндра.

площадь сечения s2 = 2rh.

2пrh = 30п

2rh = 30

ответ: 30. 


Другие вопросы по Українськой літературе

Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 1 на вопрос по Українськой літературе: Напишіть твір на одну із запропонованих тем (обсяг роботи 200- 250 слів) 1. Спадщина «розстріляного відродження» - то важлива й цікава сторінка нашої культури. 2. Життя та творчість Миколи Хвильового – це безумна подорож… Напишіть твір-роздум 3. Сміливі завжди мають щастя (за романом І. Багряного «Тигролови»)... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube