Категория
Українська література, опубликовано 15.01.2020 21:43

Народ напишите тему и идею с. чернилецкого "теплота родинного інтиму". только отдельно тему и идею ! ​

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость

ответ:

тема  : розповідь про маму і тепло рідної домівки, створеного маминою турботою.

ідея:   заклик любити своїх батьків, не забувати рідну домівку.

художні засоби.

епітети: родинного інтиму, весело і з ляском гуляє, світанковим вогнем.

порівняння:   мати знає більше, аніж я.

метафора:   на шибах досвіток не скрес, мотузочком диму хату прив'язала до небес, душа світліє перед днем, прив'язана до неба світанковим маминим вогнем.

персоніфікація:   полум'я гуляє, зникає гіркотина, не катує серце печія.

Ответ
Ответ оставил: Гость
У мене то саме... Сам ся питаю. Мені на 2 сторінки, а тобі??
Ответ
Ответ оставил: Гость

Ответ
Ответ оставил: Гость

наш літописець зображує князя володимира в той спосіб, що у ньому немов були дві душі: поганська і христіянська. володимир-поганин був войовничий, жорстокий, рознузданий, — володимир-христіянин визначався лагідністю і милосердям, любив мир, лад і спокій, був строгий для себе. така внутрішня переміна людини цілком можлива, — христіянство мало величезний вплив на людей, особиво на тих, що приймали його щиро, з глибокою вірою. але рівночасно володимир був якби символом перемін, які переходило тоді українське громадянство. україна довгі часи була пострахом сусідніх земель: «варвари-русь, нарід жорстокий і немилосерний, що не знає ласки до людей» — оце звичайна характеристика наших предків у чужих письменників. з дикою, живлою силою, з молодечою буйністю, з завзяттям, відвагою і погордою смерти, гнали ці північні ватаги на південні, культурні землі, несли знищення, смерть і руїну. але оце той грізний нарід поволі втихомирився, став лагідний, людяний, перейшов до спокійного життя. ця переміна ішла сама з себе, під впливом змінених господарських умов та під натиском культурніших сусідів. але до приспішення її немало причинився сам володимир. поширення христіянства, заснованя шкіл, початки освіти, нове будівницво, зміни в законодавстві, уліпшення , уведення україни у коло христіянських держав — все те великі заслуги князя. тому пізніші покоління дали володимирові імя великого


Другие вопросы по Українськой літературе

Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 3 на вопрос по Українськой літературе: Народ напишите тему и идею с. чернилецкого "теплота родинного інтиму". только отдельно тему и идею ! ​... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube