Категория
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01

Секан на ідeю до твору “чайка на крижині ”

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
Цей вірш був написаний у 13 років
Ответ
Ответ оставил: Гость
В первом вопросе а
и во втором а
Ответ
Ответ оставил: Гость
1.Звідки повернулися Дідусь з михайликом зоряної ночі додому.
+а)з Майданів
б)від дядька Себастіяна
в)з церкви
2.Про що мріяв Михайлик
  а) потрапити на театральну виставу у школі
+б)про те що скоро піде до школи
  в) ні про що не мріяв
3.Кого зустріли під час подорожі  Михайло та Дід Дем"ян
 а) Юхима Бабенка
 б)знайомих
+в)червоноармійців
4.Хто  помер після застуди у сім"ї Стельмахів
+1)дідусь 
2)тато
3) мати
5. Що обіцяв купити Дідусь Дем"ян внуку
а) кирею
+б)книжку
+в)сорочку
 г)драч
6.Хто другим помер у сім"ї Стельмахів
а)дідусь
+б)бабуся
в)дядько Себастіян
7.Що робила перед смертю Бабуся
   +а)вибілила стіни,помастила долівку,прибрала в хаті
   б)вона відразу померла після смерті свого чоловіка
    в)нічого не робила
8)Із цвинтарної могили в могилу впав фрукт
а)яблуко
б)сливи
+в)груші
Ответ
Ответ оставил: Гость
Був тихий райок. Життя набирало свого звичною темпу Я стояла біля вікна і слухала пісню, що долинала від сусідів. Це по радіо звучала пісня "Ой не ходи, Грицю..." Відома пісня легендарної Марусі Чурай.
Маруся Чурай... Прославлена українська піснярка, яка жила у XVIII столітті в Полтаві. Про її життя нам відомо лише з легенд і переказів, а ще з її пісень. Бо історія не донесла до нас документів з життя дівчини, нам відомі лише її пісні, які полонили серця не одного покоління українців.
Її пісні — як перло многоцінне.
Як дивен скарб серед земних марнот.
(Л. Костенко "Маруся Чурай")
І сьогодні звучать в Україні її пісні "Засвистали козаченьки", "Віють вітри, віють буйні", "Ішов милий горонькою", "Грицю, Грицю, до роботи" та багато інших. Ці пісні називають народними, а це є найвищою оцінкою творчості поетеси і піснярки Марусі Чурай.
За легендами та переказами, Маруся — дитина Гордія і Горпини Чураїв. Гордій Чурай — сміливий, мужній козак, якого стратили у Варшаві поляки, коли він потрапив до них у полон. Мати жила з дочкою у Полтаві. Дівчина була дуже гарною і мала талант до поезії, складала пісні про Полтавський козацький полк, про його бойові походи, про почуття матерів, коханих, дітей, які чекали козаків з битв і походів. Кажуть, що Маруся була напрочуд красивою дівчиною і мала чудовий голос, що слава про неї йшла по всій Україні. Тому і склали про неї перекази, які дійшли і до нас.
Розповідають нам її пісні і про Гриця — козака, якого полюбила щиро Маруся, але хлопець зрадив дівчину, а про їх нещасливе кохання були складені Марусею пісні.
Про життя Марусі Чурай розповідають і твори наших письменників. Серед них історичний роман у віршах Ліни Костенко "Маруся Чурай".
З поезією, яка ось уже три віки ходить по нашій землі, можна ознайомитися і з книги "Дівчина з легенди — Маруся Чурай", яку видано в Україні 1974 року. Це єдиний дар українського народу своїй безсмертній піснярці.
Ой у полі вітер віє,
А жито половіє,
А козак дівчину та й вірненько любить,
А зайнять не-посміє —
лунала пісня по радіо і полонила нашу уяву й наші серця. І мені здається, що не так уже й важливо, була Маруся Чурай історичною особою чи легендарною. Головне те, що її пісні співає народ і в третьому тисячолітті.


Другие вопросы по Українськой літературе

Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 3 на вопрос по Українськой літературе: Секан на ідeю до твору “чайка на крижині ”... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube