Категория
Українська література, опубликовано 30.03.2019 21:00

Тема та ідея твору карпенка карого хазяїн

Ответы

Ответ
Ответ оставил: Гость
Тема, ідея, проблематика та жанр комедії «хазяїн» і. карпенко-карого

тему комедії «хазяїн» карпенко-карий визначив сам. це показ людської любові, пристрасті до збагачення, «без жодної іншої мети. стяжания для стяжания! » і розкрито цю тему на фоні бурхливого розвитку капіталізму на півдні україни в 90-х роках xix століття.  драматург нещадно викриває і засуджує капіталістичні взаємини між людьми, де все підкорено владі «безсердечного чистогана», де в «корені лежить неправда, зло». разом з тим автор комедії утверджує, висловлюючись його власними словами, «ідею любові, ідею щастя, ідею економічного благосостоянія свого народу». і. карпенко-карий переконаний, що в майбутньому запанують «вищі ідеали загального добра», зникнуть причини, які породжують егоїзм, жадібність і ворожнечу між людьми.  усі сюжетні лінії і колізії п'єси тісно переплітаються і становлять основу її драматичного конфлікту.  в основі драматичного конфлікту лежить суперечність між безмежною жадобою наживи мільйонера-землевласника і тим, що, за влучним висловом одного з персонажів, «не може разом все ковтнути».  у комедії широко, з глибоким знанням показано рух «хазяйського колеса» капіталіста-аграрія, майстерно розкриті його економічні стосунки, способи і прийоми наживи. але це тільки типові обставини, у яких розкриваються типові характери. у центрі ж уваги драматурга стоять моральні, етичні й психологічні конфлікти, породжені цими стосунками.  звідси випливає і проблематика твору. автор порушує, перш за все, морально-етичні питання: добраі зла (хазяїн переступив межу зла, його девіз — аби бариш, то все можна); честі і совісті (навіть пузир дбає про зовнішні ознаки своєї честі, часто говорить — «не робіть безчестя», «врятуйте мою честь», хоч за іншими такого права не визнає, як, наприклад, за помічником економа зозулею); кохання (соня, калинович, чоботаренко).  порушуються в комедії й інші проблеми: батьків і дітей, освіти, культури, духовності; проблема пошуків молодим поколінням шляхів у житті.  що стосується жанру «хазяїна», то сам карпенко-карий неодноразово вказував на жанрову визначеність «хазяїна»: «я пишу нову комедію «хазяїн»; «уже кінчаю нову комедію «хазяїн»; «я сам бачу, що це найкраща моя комедія». ще одне визначення — «зла сатира».

Ответ
Ответ оставил: Гость
Х-ра ніяка я теж це шукаю)
Ответ
Ответ оставил: Гость
...Климко прокинувся з головним болем. У нього дуже болiло у грудях... Вiн зрозумi, що вiн у домi, який дуже гарно знае. Спочатку вiн дивився тiльки у стелю, вiд болю. Коли йому стало краще вiн повернув голову у сторону, i побачив свого найкращого товарища-Зульфата, який сидiв за столом, спиною до хлопчини. Климковi стало дуже добре,побачивши свого найкращого друга цiлим i неушкодженим. Набравшись сил Климко гукнув Зульфату:- Зульфат... Ты спиш?                                                                                                          Зульфат повернувся до Климка, i як закричить:- Клим! Га Клим! Вiйна закiнчилася! Чуешь! Закiнчилася! Ми перемогли! I ти живий!                            Коли Климко почув це, став веселим, у нього пройшов весь бiль, йому захотiлося кричати вiд радостi. Коли хлопцi вийшли з дому, побачили Наталю Миколаiвну, яка вiдразу пiдбiгла до Климка, i загонула його до себе. Пiсля цього Клим поiхав до тiтки Марини, радий, щасливий, що всi його випробування закiнчились.         Написала по быстрому. Может пойдет) Удачи)
Ответ
Ответ оставил: Гость
Вiдповідь на цю загадку -стіл


Другие вопросы по Українськой літературе

Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
Вопрос
Українська література, опубликовано 09.01.2019 16:01
✅ Ответов: 2 на вопрос по Українськой літературе: Тема та ідея твору карпенка карого хазяїн... ты найдешь на сайте. Также ты можешь добавить свой вариант ответа, если считаешь, что он не верен или твой ответ более полный. Пожалуйста, добавляй только правильные ответы.
Вконтакте Youtube